Published On: vin, Ian 25th, 2013

În atentia contribuabililor braileni, din acest an se depune Formularului 205

Share This
Tags

* Anul 2012 a fost ultimul an în care angajatorii au fost obligati sa completeze si sa depuna, la organele fiscale competente, fisele fiscale ale salariatilor * Din 2013 apare Formularul 205 – „Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si câstigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit” *

Din acest an, angajatorii vor declara impozitul pe venitul din salarii pentru fiecare angajat/beneficiar de venit în formularul 205 – „Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si câstigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”. Formularul a preluat functia fiselor fiscale.

“Acest formular se depune de platitorii de salarii pentru impozitul pe salarii, precum si de platitorii altor categorii de venituri, daca exista obligatia retinerii la sursa a impozitului, pâna la 28 februarie 2013 inclusiv, pentru anul fiscal expirat. Platitorii de venituri au obligatia depunerii acestei declaratii în format electronic (format PDF, cu fisier XML atasat), pe suport magnetic sau optic, care va fi însotit de exemplarul în format hârtie, semnat si stampilat, potrivit legii. Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro. Angajatorii au obligatia de a elibera, la cererea angajatilor, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut, document care nu este un formular tipizat”, este stipulat in comunicatul emis de conducerea DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-