Published On: mar, Ian 15th, 2013

Formularul 104 are un nou “look”

Share This
Tags

* Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila informeaza contribuabilii ca a fost aprobat un nou model al Formularului 104 – “Declaratie privind distribuirea între asociati a veniturilor si cheltuielilor” si instructiunile de completare ale acestuia *

Din acest an, contribuabilii braileni vor depune un nou model al Formularului 104 – “Declaratie privind distribuirea între asociati a veniturilor si cheltuielilor”. In acest sens, conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Braila ii instiinteaza pe contribuabili ca noul exemplar al Formularului 104 se completeaza doar de categorie de platitori prevazuti la art. 13 lit. c) si e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv de catre persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate în România într-o asociere, cu sau fara personalitate juridica si de catre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România, cât si în strainatate din asocieri fara personalitate juridica.

“Formularul se depune trimestrial, pâna la data de 25, inclusiv, a primei luni urmatoare încheierii trimestrelor I – III. În cazul definitivarii impozitului pe profit anual, Formularul 104 pentru trimestrul IV se depune pâna la data de 25 martie, inclusiv, a anului urmator. Formularul 104 se depune, întotdeauna, însotit de Formularul 100 – <Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat>. Pentru trimestrul IV al anului 2012, se utilizeaza noul Formular 104, însotit de formularul 100 si ambele formulare se vor depune pâna la data de 25 martie 2013. Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, care poate fi descarcat de la adresa www.anaf.ro, categoria Declaratii electronice/Descarcare declaratii. Formularul 104 se depune la organul fiscal în a carui evidenta fiscala asocierea este înregistrata fiscal de catre asociatul desemnat pentru îndeplinirea obligatiilor fiscale, în format “pdf”, cu fisier “xml” atasat, pe suport CD, însotit de formatul hârtie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta”, se arata in informarea transmisa de DGFP Braila.

În cazul în care nu exista obligatia înregistrarii fiscale a asociatiei, formularul se depune la organul fiscal în a carui evidenta fiscala este înregistrata persoana desemnata pentru îndeplinirea obligatiilor fiscale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-