Published On: joi, Ian 24th, 2013

Formularul 101 trebuie depus pana pe 25 martie

Share This
Tags

* Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila aduce în atentia contribuabililor, in calitate de platitori de impozit pe profit ca termenul pentru depunerea Formularului 101 – „Declaratie privind impozitul pe profit” este 25 martie 2013 *

Începând cu data de 1 ianuarie 2013, contribuabilii braileni pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Contribuabilii care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial nu vor mai completa si depune pâna la data de 25 ianuarie 2013 „Declaratia 100” pentru trimestrul IV, definitivarea impozitului realizându-se prin formularul 101.

De la aceasta regula sunt exceptati unii contribuabili, acestia fiind obligati sa declare si sa plateasca impozitul pe profit pana pe 25 februarie. Platitorii fac parte din categoriile urmatoare: organizatii nonprofit; contribuabili care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura.

“Contribuabilii prevazuti mai jos au obligatia de a declara si plati impozit pe profit trimestrial, pâna la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare încheierii trimestrelor  I – III. Acestia sunt: persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate în România într-o asociere cu sau fara personalitate juridica; persoanele juridice straine care realizeaza venituri din/sau în legatura cu proprietati imobiliare situate în România sau din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica româna; persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România, cât si în strainatate din asocieri fara personalitate juridica. In acest caz, impozitul datorat de persoana fizica se calculeaza, se retine si se varsa de catre persoana juridica româna”, se mentioneaza in comunicatul emis de DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-