Published On: mar, Ian 22nd, 2013

Formulare cu termen de depunere in luna ianuarie

Share This
Tags

* Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila informeaza contribuabilii asupra termenelor din luna ianuarie 2013 pana la care pot depune anumite formulare *

Pana la 25 ianuarie 2013 trebuie depuse formularul 094, formularul 097 si prorata provizorie pentru anul 2013.

Formularul 094 “Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat  achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent” se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri  si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro

Formularul 097 “Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare” se depune de catr persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in perioada 1 octombrie 2012 si 31 decembrie 2012 si care nu au depasit plafonul de 2.250.000 de lei in perioada in care au fost inregistrate in scopuri de TVA.

Prorata provizorie aplicata in anul 2013 si modul de determinare al acesteia se modifica in anul curent fata de cel precedent. In cazul persoanelor impozabile nou inregistrate, pro-rata aplicabila provizoriu este pro-rata estimata pe baza operatiunilor preconizate a fi realizate in timpul anului calendaristic curent, care trebuie comunicata cel mai târziu pâna la data la care persoana impozabila trebuie sa depuna primul sau decont de T.V.A.

Pana la 30 ianuarie inclusiv trebuie depus formularul 010 “Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica” Acest formular se depune de catre persoanele impozabile care in anul 2012 au depus deconturi trimestriale, dar au realizat o cifra de afaceri care a depasit plafonul de 100.000 de euro pentru modificarea perioadei fiscale (trimestru/lunã ) si o declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul 2012. Formularul 010 se depunde si de catre persoanele impozabile care  in anul 2012 au depus  deconturi lunare, dar au realizat o cifrã de afaceri care nu a depasit plafonul de 100.000 euro, pentru modificarea perioadei fiscale (luna/trimestru ) si o declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul 2012.

Pana la 31 ianuarie se depunde formularul 012 “Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”. Acest formular se utilizeaza de catre contribuabilii platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului annual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv pentru renuntarea la aceasta optiune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-