Published On: sâm, Ian 12th, 2013

Evolutie slaba la Cluj. HC Dunarea prierde meciul din Ardeal

Share This
Tags

* HC Dunarea Braila a inceput cu stangul anul 2013 pierzand meciul restant cu “U” Jolidon Cluj * Fara extrema dreapta si fara un pivot bun, HC Dunarea a avut o evolutie slaba in Ardeal * Au ratat 3 aruncari de la 7m* “U” Jolidon – HC Dunarea 33-27 (16-15) *

Inceput de meci greu in Ardeal, unde fete lui Ioan Baban au fost conduse de vicecampioane pe tot parcursul meciului, brailencele inscriind, cu greu, primul gol abia in minutul 6 prin Moldovan. In primele 5 minute din partida, in afara de poarta nimic nu mergea la echipa braileana. HC Dunarea a jucat pana la limita pasivului si cu greu a perforat apararea clujencelor. Dupa cinci minute de joc tabela arata 4-0 pentru “U” si elevele lui Ioan Baban trebuiau sa se trezeasca si incet au reusit sa-si revina.
Apararea dura practicata de Ada Moldovan si de Gabriela Perianu au facut ca “U” Jolidon sa nu inscrie in cateva faze importante, in timp ce Horjea cu Irimia si Perianu se jucau pe semicercul clujencelor. Problema mare a brailencelor a fost Petrozi care a blocat doua aruncari de la 7 m, una data de Horjea si una de Moldovan, in timp ce mezina Gabriela Perianu a fost singura care a invins-o pe Petrozi de la 7m in prima repriza.

Cu doua reusite din faza a doua, a capitanului Ada Moldovan si cu lovitura de la 7m a mezinei Perianu, HC Dunarea egaleaza vicecampioana in minutul 25, la 12. Fara solutii pe partea dreapta in extrema, antrenorul Ioan Baban s-a vazut nevoit sa le joace pe acel post de Liliana Craciun dar si pe Kuridza si Esanu.

In ultimele 5 minute din prima repriza ambele echipe au mers cap la cap, si datorita evolutiei foarte bune pe care a avut-o portatul Elena Voicu (5 interventi), “U” Cluj a intrat cu un singur gol avantaj la vestiare, 16-15 dupa 30 de minute de joc.

In cea dea doua repriza antrenorul Ioan Baban a schimbat echipa insa nimic nu mergea. De la 9 metri, Moldovan, Horjea si Perianu abia reuseau sa inscrie, din extreme, singurele care au inscris au fost Esanu si Craciun iar Sandra Kuridza a avut ceva mai mult noroc atunci cand a inscris pe contraatac. La capitolul pivot, HC Dunarea a avut postul liber, Irimia pierzand de cateva ori mingea si Shuska, ca si pivot de nationala, inscriind doar un gol.

Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 49 cand tabela arata 29-21 pentru Cluj, moment in care Bebe Perianu a luat totul pe cont propriu si a marcat de doua ori, iar Kuridza marcheaza si ea singurul gol din meci. Cu 8 minute inainte de final scorul era de 29-24, insa nimic nu se mai putea face. Clujul si-a revenit si a mai marcat de 4 ori pana la finalul de meci, 33-24, in timp ce Dunarea Braila a mai inscris de 2 ori prin Esanu si o data prin Horjea, tabela aratand dupa 60 de minute de joc 33-27 pentru “U” Jolidon Cluj.

Astfel dupa aceasta prima infrangere din 2013, HC Dunarea coboara pe locul 4, si se pregateste ca marti, 15 ianuarie sa intalneasca vedetele Oltchimului.

Marcatoare: Alina Horjea 7, Gabriela Perianu 7, Ada Moldovan 4, Liliana Craciun 2, Nicoleta Esanu 2 , Iryna Shutska 1, Bojana Agatunovic 1, Andreea Adespii 1, Sandra Kuridza 1, Raluca Irimia 1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-