Published On: lun, Ian 14th, 2013

Elevii si studentii cer mai multi bani de la buget

Share This
Tags

* Elevii si studentii nu sunt multumiti de bugetul acordat in acest an pentru educatie si cer o crestere graduala a acestuia si o serie de masuri pentru educatie *

Cosiliul National al Elevilor (CNE) si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) considera ca bugetul acordat educatiei in acest an, respectiv 3,14% este foarte mic si condamna educatia la ineficienta.

Elevii si studentii au atras atentia asupra faptului ca cea mai profitabila si de durata investitie este cea care se face in educatie. Cele doua organizatii au solicitat deja o intrunire cu reprezentantii ministerului. Ei solicita suplimentarea bugetului si garantarea unor cresteri graduale, rapide, pana la 6% din PIB, procent care a fost asumat de partidele politice din Romania prin Pactul National pentru Educatie semnat in anul 2008.

Consiliul National al Elevilor constituit din Consilii Regionale si Judetene ale Elevilor are ca principale obiective: revizuirea planului cadru si a curricumului, revizuirea continutului manualelor scolare si adaptarea invatamantului profesional si tehnic la cerintele agentilor economici, investirea in construirea campusurilor scolare si in construirea si reabilitarea bazelor sportive.

Raluca Ionescu,  profesor coordonator in cadrul Coniliului Judetean al Elevilor este de parere ca: “Atata timp cat sunt parerile si hotararile elevilor, consider ca sunt indreptatite dar pasii sunt grei. Este necesar ca dialogul sa fie purtat din ambele parti pentru a se ajunge la un puct comun”

Consiliul Judetean al Elevilor va participa in perioada urmatoare la Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor care va avea loc in acest an la Galati. In cadrul Adunarii Generale a CNE se va alege presedintele CNE si se discuta noua strategie a CNE.

Comentarii

comentariu

About the Author

-