Published On: lun, Ian 28th, 2013

Elevii se simt stresati, corectarea cu rosu a extemporalelor ar putea fi interzisa în scolile din România

Share This
Tags

*De la începutul lunii februarie, profesorii români ar putea fi obligati sa corecteze lucrarile cu verde, în loc de rosu* Potrivit psihologilor, rosul îi streseaza pe elevi, motiv pentru care practicile pedagogice ar trebui schimbate*

Greselile ar putea fi evidenţiate pe extemporale, începând de luna viitoare, cu verde, ultilizarea pixului rosu urmând a fi legala doar pentru încheierea mediilor din catalog. Masura, aflata deocamdata la stadiul de proiect, urmeaza a fi analizata de inspectoratele scolare judetene, care vor lua o decizie în aceasta privinta.

“Nu cred ca ar conta culoarea. Conteaza ce anume corectezi. Ar fi bines a folosesti cat mai putin rosu, verde sau orice alta culoarea deoarece inseamna ca lucrarea este buna”, a declarat inspectorul general scolar al ISJ Braila, Iulian Danielescu.

Propunerea oficialilor din educatie a venit dupa ce un numar mare  de elevi au sustinut ca se simt stresati atunci când vad culoarea rosie pe lucrari. Pisopedagogii au ajuns la aceeasi concluzie, si anume ca rosul provoaca angoasa si stres. În consecinta, mina sau cerneala rosie, ar putea fi înlocuite cu unele verzi, specialistii fiind de parere ca o astfel de culoare este mai prietenoasta si induce optimism. Unii dascali sunt indignati de aplicarea acestei masuri, sustinând ca astfel s-ar rasturna o traditie veche de mai multe generatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-