Published On: vin, Ian 4th, 2013

Din cauza datoriilor acumulate, Vispo cere in instanta falimentul CET-ului

Share This
Tags

* Operatorul local de termoficare nu si-a mai achitat factura de catre firma de paza de aproximativ 6 luni * Restantele inregistrate de CET catre SPP Vispo SRL sunt de aproximativ 140.000 de lei *

Chiar daca a trecut doar o luna de cand a preluat conducerea operatorului local de termoficare, Stanel Necula este coplesit de problemele pe care i le-a adus noua functie. Directorul CET a avut nevoie de ingrijiri medicale pentru puseuri de tensiune, ajungand chiar si la spital in Sectia de Cardiologie. Pe langa datoriile pe care la are la furnizorii de utilitati si restantele salariale, compania de termoficare braileana se afla intr-un impas mare, SPP Vispo SRL cerand in instanta insolventa, pe baza sumelor restante rezultate in urma prestarii de servicii catre CET.

“Am discutat cu conducerea societatii de paza la numai doua zile de cand am fost numit director la CET. Am cerut un ragaz de cateva zile pentru a analiza mai bine situatia si am facut o evaluare a incasarilor dar am realizat ca nu putem sa achitam toti banii odata. Conducerea firmei de paza nu a fost interesata de o esalonare si acum ne confruntam cu aceasta problema. Contractul cu ei a fost reziliat in luna august a anului trecut, dar nu am reusit sa achitam nici pana acum aceasta datorie. Fosta conducere a CET-ului a facut un contract de cesiune creante la notar care s-a blocat la Finante. Avem conturile blocate, iar o mare parte din incasarile pe care le avem merg catre furnizorul de gaze si catre salariati. Demersul facut de conducerea firmei de paza este legal, iar sumele coincid cu cele din contabilitatea nostra. Termenul de plata este de 27 ianuarie, timp in care incercam sa gasim solutii. Una dintre solutiile la care ne gandim si care a fost propusa catre SPP Vispo SRL este aceea a cesionarii creantelor pe materiale din magazie de care CET-ul se poate lipsi. Este vorba despre conducte care pot fi valorificate la alte companii de termoficare din orasele vecine. Se pare ca nu a fost gasit un comparator pana in acest moment daca ne confruntam cu aceasta situatie. Noi cautam solutii pentru ca nimeni nu isi doreste falimentul companiei de termoficare”, a declarat directorul CET, Stanel Necula.

Probleme nu par sa mai aiba sfarsit in cazul operatorului local de termoficare care se afla la doar un pas de faliment. Pe langa cererea in instanta a falimentului cerut de firma de paza braileana, Necula se confrunta si cu prostele angajatilor care nu si-au mai primit salariile din vara dar si restantele inregistrate fata de furnizori. Ramane de vazut daca operatorul local de termoficare va reusi sa incalzeasca locuintele brailenilor pana la sfarsitul iernii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-