Published On: mar, Ian 22nd, 2013

Din acest an, în doua etape salariul minim brut pe economie va fi majorat

Share This
Tags

* Salariul minim brut pe economie va fi majorat în acest an în doua etape, cu 50 lei de la 1 februarie, ajungând astfel la 750 lei, iar din luna iulie va urca la 800 lei * Decizia a fost luata de Guvern în urma consultarilor cu Fondul Monetar International *

La începutul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta a declarat ca la discuaiile cu FIM privind bugetul pentru acest an va solicita majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, crestere care sa fie aplicata imediat dupa aprobarea proiectului de buget. Proiectul de buget va fi aprobat miercuri de Guvern. Programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 cresterea salariului minim la 1.000 de lei. Inspectia Muncii a precizat, ieri, ca numarul salariatilor continua sa ramâna peste cinci milioane, 536.839 dintre acestia fiind încadrati pe salariul minim pe economie.

“Este un lucru bun, insa ne-am saturat sa ne multumim cu putin. Dupa aceasta crestere salariala va creste si impozitul, nu credeti ca asta se doreste?”, a declarat Mioara Sandu, un salariat bugetar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-