Published On: joi, Ian 17th, 2013

Deputatii de Braila sunt de acord cu diminuarea privilegiilor

Share This
Tags

Cu chirie in loc de hotel si bani de benzina din buzunarele proprii, deputatii de Braila se pare ca sunt multumiti de reducerea privilegiilor astfel incat cheltuielile lor sa se incadreze in bugetul stabilit.

Alexandru Nazare, deputatul PDL in Colegiul 2 a declarat: “Masura reducerii cheltueililor pentru cazarea parlamentarilor este una normala in actualul climat economic din Romania. Eu voi sustine modificarea Statutului parlamentarilor pentru a se institutionaliza aceste reduceri de cheltuieli, dar masura va trece numai daca va fi votata si de catre majoritatea parlamentarilor USL. Cu alte cuvinte, la votul din plenul de saptamana viitoare vom vedea daca USL are vointa de a reduce aceste cheltuieli si prin fapte, nu doar declarativ. Pana la urma, aceasta modificare in Statutul Parlamentarilor ne apropie de normalitate, asa cum este ea reflectata si de organizarea din Parlamentul European”.

Chiar daca indemnizatia de europarlamentar o depaseste cu mult pe cea de parlamentar, Alexandru Nazare a marturisit ca isi platea din propriul buzunare facilitatile.

“In calitate de europarlamentar primeam lunar o suma din care trebuia sa imi asigur singur cazarea, deci nici pomeneala de cazarea din oficiu la hoteluri de 5 stele a parlamentarilor, asa cum se intampla in Romania. La fel si cheltuielile pentru benzina, trebuie plafonate in functie de niste criterii masurabile. Nu in ultimul rand, exact ca in Parlamentul European, diurna trebuie acordata doar daca esti prezent la lucrarile din plen si din comisii. Cred ca asa este corect fata de oamenii care ne-au trimis sa le reprezentam interesele in Parlament si sunt convins ca astfel vom face si alte economii la bugetul pentru functionarea celor 2 Camere”, a adaugat deputatul PDL, Alexandru Nazare.

La polul opus, Petrea Dorin Silviu, deputat UNPR a marturisit ca: “Aici lucrurile sunt foarte simple, trebuie sa intelegem ca diminuarea privilegiilor la deputati, nu ajuta foarte mult economia nationala. 8.000, 9.000 de lei pe luna pentru cazarea unui deputat este o suma exagerata. In ceea ce ma priveste nu m-am hotarat inca unde o sa stau, insa cu siguranta la 4.000 de lei, in Bucuresti gasesti foarte usor loc de cazare”.

In mandatul 2012-2014 numarul parlamentarilor a crescut cu 124, motiv pentru care trebuie sa se gaseasca o solutie, astfel incat cheltuielile sa se incadreze in buget.

Comentarii

comentariu

About the Author

-