Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Depunerea proiectelor pe Masura 121 s-a prelungit

Share This
Tags

* Pana pe data de 1 februarie se pot depune actele pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile pe Masurii 121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole” *

Perioada în care se va desfasura sesiunea de primire de proiecte pentru Masura 121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole” este 26 noiembrie 2012 – 1 februarie 2013.

“La nivel national, fondurile nerambursabile de 150 de milioane de euro, alocate pentru aceasta sesiune, sunt defalcate pentru cele patru domenii ale acestei Masuri. In acest sens, sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de crestere a animalelor de 72 de milioane de euro. Pentru implementarea standardelor pentru lapte crud si protectia apelor împotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole, beneficiarii vor avea la dispozitie 20 de milioane de euro. Suma de 10 milioane de euro sunt destinati beneficiarilor Masurii 141 – <Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta>, care au semnat decizia de finantare si aplica acum pentru modernizarea exploatatiilor agricole”, a declarat directorul adjunct al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rrurala si Pescuit (OJPDRP) Braila, Gheorghe Voicu.

Prin Masura 121 solicitantii pot primi cofinantare nerambursabila într-un procent ce porneste de la 40% din valoarea totala eligibila a proiectului si pâna la 75%, în functie de anumite criterii dintre care de maxima importanta sunt vârsta beneficiarului sau amplasamentul proiectului. Totodata, pentru o investitie, contributia nerambursabila poate ajunge pâna la 1,6 milioane de euro, în functie de tipul beneficiarului si anumite investitii prevazute a fi realizate.

De mentionat este faptul ca, solicitantii de fonduri europene nerambursabile pot depune cererile de finantare la sediul OJPDRP Braila, zilnic, între orele 9.00 si 14.00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 1 februarie 2013, ora 12.00.

Comentarii

comentariu

About the Author

-