Published On: Soare, Ian 20th, 2013

Depunerea dosarelor pentru gradatia de merit se face in perioada 15 martie -11 aprilie

Share This
Tags

* În Monitorul Oficial s-a publicat ordinul de ministru prin care se stabilesc criteriile si graficul de acordare a gradatiei de merit a profesorilor din invatamantul preuniversitar *

Gradatia de merit reprezinta 25%din salariu si se obtine printr-un concurs de dosare intocmite de cadrele didactice. Criteriile de departajare sunt activitatile complexe cu valoare instructiv-educativa, performante deosebite în inovarea didactica/manageriala, participarea la proiecte, cresterea prestigiului unitatii de învatamant.

Aprobarea listelor privind punctajele in urma evaluarii se face intre 8 si 11 mai, afisarea listelor la inspectoratele scolare pe 13 mai  iar contestatiile in perioada 15-17 mai. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 26 mai.

Gradatia de merit pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar se acorda pe o perioada de 5 ani incepand cu 1 septembrie. Potrivit ordinului de ministru, personalul didactic care a beneficat de gradatia de merit pana la  31 august 2013 poate sa mai participe la un nou concurs pentru obtinerea gradatiei de merit.

Personalul didactic pensionat nu mai poate beneficia de gradatie de merit de la incetarea contractului individual de munca pe perioada nedeterminata in vederea pensionarii.

“Numarul de gradatii care vor acorda se vor calcula astfel: din numarul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului scolar se scade numarul de gradatii de merit acordate în ultimii 4 ani avînd în vedere ca gradatia se acorda pe o perioada de 5 ani fara a fi luate în considerare perioadele de suspendare a contractului individual de munca din motive neimputabile angajatului sau prin exercitarea unei functii publice”, precizeaza ordinul.

Inspectoratul scolar este cel care va evalua activitatea candidatilor înscrisi pentru acordarea gradatiei de merit pe baza documentelor doveditoare din ultimii 4 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-