Published On: lun, Ian 28th, 2013

Cursuri gratuite de antreprenoriat si abilitati manageriale pentru cei care vor sa-si deschida o afacere

Share This
Tags

*Cei care vor sa aiba succes pe cont propriu au oportunitatea de a învata cum sa dezvolte o afacere sub îndrumarea unor mentori cu experienta în domeniu, prin proiectul finantat prin fonduri structurale europene „E.H.R. Antreprenoriat pentru resurse umane”, desfasurat de scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) în parteneriat cu Federatia “Junior Chamber International” (JCI), D&D Research si Asociatia Nationala a Editorilor si Autorilor de Teste Psihologice si Educationale.*

Toti cei pasionati de antreprenoriat si pregatiti sa raspunda provocarii de a construi un start-up au ocazia de a beneficia de cursuri gratuite de formare a abilitatilor antreprenoriale si manageriale, la capatul carora vor lansa o afacere proprie.

In perioada desfasurarii cursurilor, participantii vor fi asistati în elaborarea propriului plan de afaceri pentru o idee pe care doresc sa o implementeze. Planurile de afaceri care se concretizeaza prin deschiderea unei firme vor intra într-o competitie, încheiata cu premii: 72 de premii de excelenta, cu valoare cuprinsa între 1.000 si 3.000 de euro, 468 de mentiuni în valoare de 1.410 de lei (brut). Astfel, cei care au în plan lansarea unei firme în anul 2013 vor putea pune bazele propriei afaceri în maximum doua luni de la terminarea primului modul de cursuri.

*Cursurile se vor desfasura in doua etape*

Aceste cursuri se desfasoara în doua etape distincte si succesive, în cadrul unor module: initierea si gestionarea afacerii, management de proiect, resurse umane, marketing, e-business, orientare vocationala si analiza muncii, motivatie, leadership, creativitate.

Pe langa persoanele din Braila, se pot înscrie în proiect si cei care care au domiciliul stabil într-una dintre urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti – Ilfov, Sud-Est (Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea), Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj), Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea), Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu).

Pentru cursuri se pot înscrie: specialisti în resurse umane (absolventi ai unui masterat în resurse umane sau ai unui curs în resurse umane, sau angajati ai departamentelor si firmelor de resurse umane) care doresc sa îsi deschida o afacere (de exemplu firma sau persoana fizica autorizata s.a); absolventi de psihologie cu atestat de psihologia muncii sau organizationala care doresc sa îsi deschida un cabinet propriu de consultanta sau o afacere; persoanele care doresc sa-si deschida o afacere dar nu sunt specializate în resurse umane. Candidatii îsi pot dobândi aceasta calitate prin participarea la un curs de CNFPA Resurse Umane, realizat si atestat la orice firma de profil.

Mai multe detalii despre proiect si despre modalitatea de înscriere se gasesc pe site-ul ehr-antreprenoriat.ro.

Numarul total de cursanti este de 1.500. Modulul G1 include 900 de persoane care doresc sa initieze o activitate independenta (afacere). Acest grup tinta cuprinde specialisti din sectorul resurselor umane (psihologi specializati in psihologia muncii si/sau organizationala, persoane care activeaza in departamente de resurse umane, manageri resurse umane, inspectori resurse umane). Ei vor participa la sesiuni de instruire în antreprenoriat si abilitati manageriale.

La finalul cursurilor trebuie sa faca dovada înregistrarii unei afaceri si vor primi subventia de participare la curs, un premiu dupa concursul

planurilor de afaceri si certificarea ANC pentru modulul de abilitati manageriale.

Modulul G2 include 600 de persoane din conducerea IMM-urilor (top si middle manageri) care doresc sa-si dezvolte noi abilitati manageriale. Vor participa doar la modulul de abilitati manageriale si vor primi subventia de participare la curs si certificarea ANC (CNFPA) pentru modulul parcurs.

Cursurile se tin în cele sase regiuni în care se desfasoara proiectul, cu activitati fata în fata în: Bucuresti, Iasi, Cluj, Craiova, Brasov si Constanta. Primul modul de Antreprenoriat include 24 de ore desfasurate în doua sâmbete (8 ore) si doua duminici (4 ore). Al doilea modul de Abilitati manageriale include 25 de ore, în doua sâmbete (8 ore), o duminica (4 ore) si înca o zi de sâmbata sau duminica (în functie de ANC), cu cinci ore. La final se va sustine un examen. Persoanele care nu sunt eligibile pentru grupul tinta G1 pot urma un curs de inspector de resurse umane organizat de o firma acreditata, iar acest curs este platit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-