Published On: vin, Ian 4th, 2013

Cu inceperea noului an, modificari ale Nomenclatorului obligatiilor fiscale platite în contul unic

Share This
Tags

* Cu aproximativ 2 saptamani de finele acestui an, a fost publicat un act normativ care aduce o serie de modificari ale Nomenclatorului privind impozitele si contributiile cetatenilor *

Potrivit datelor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila, a aparut actul normativ prin care se modifica  Nomenclatorul rivind impozitele, contributiile şi alte sume reprezentând creante fiscale, care se platesc de contribuabili într-un cont unic.

Actul normativ modifica pozitiile 7, 9, 22 şi 28 din Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat, care se platesc în contul unic 20.47.01.01 “Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire”.

“Este vorba de pozitiile 7 – <Impozit pe profit/plati anticipate în contul impozitului pe profit anual datorat/datorate de persoane juridice române, altele decât cele prevazute la pct. 6, precum şi de persoanele juridice cu sediul social în România, înfiintate potrivit legislatiei europene>; 9 – <Impozit pe profit datorat de persoane juridice straine, altele decât cele prevazute la pct. 6, sau plati anticipate în contul impozitului pe profit anual datorate de catre persoanele juridice straine care desfaşoara activitate prin intermediul unui sediu permanent în România>; 22 – <Impozit pe veniturile din premii> si 28 – <Varsaminte din profitul net al regiilor autonome>. Nomenclatorul va cuprinde doua noi pozitii, respectiv 29 şi 30, care vor avea urmatorul cuprins: 29 – <Impozit pe veniturile din jocuri de noroc> si 30 – <Dividende de virat de catre societatile şi companiile nationale şi societatile cu capital majoritar de stat>”, se mentioneaza in comunicatul de la DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-