Published On: Soare, Ian 20th, 2013

Constantin Sever Cibu mai are inca opt partide la care poate sa se inscrie

Share This
Tags

* Fostul senator de Braila, care anul acesta va implini varsta de 70 ani, se pare ca a renuntat la sefia UNPR-ului pentru a obtine un loc, poate la fel de caldut, in ograda celor de la PDL *

Constantin Sever Cibu, fost senator de Braila, a decis sa-si mai bifeze un partid politic pe lista formatiunilor politice pe la care s-a perindat.

Cibu, nascut la Alba Iulia, a fost “infiat” de mama Braila, acesta desfasurand in urbea noastra, pe langa actiunile politice, si activitati economice. Astfel se face ca, in perioada 1867 – 1991 Constantin Cibu a ocupat functia de director general al faimoasei uzine “Progresul”, dupa care a devenit sef al firmei “Phoenix” din 1991 pana in 2004. Timp de 4 ani a reusit sa tinteasca sus de tot, ajungand pe fotoliul de primar al Brailei, in perioada 2004 – 2008. Afaceristul, in ultimii 23 de ani de democratie, s-a perindat de la un partid la altul, acestea fiind in numar de patru.

Constantin Cibu a fost in PNL aproximativ 10 ani, in aceasta perioada fiind si edilul urbei.

Din 2008 insa nu i-a mai iesit pasenta, fiind detronat de la sefia Primariei de actualul primar Aurel Simionescu.

Din 2008 si pana in 2012 a fost senator de Braila primii 2 ani aflandu-se sub insemnele politice ale PNL dupa care a trecut la UNPR, devenind presedintele filialei judetene brailene.

Si cum fostului primar se pare ca nu i-au reusit planurile, s-a decis deunazi sa se mute la PDL, lasandu-i balta pe UNPR-isti. Declaratia lui Cibu nu face nimic mai mult decat sa intareasca ideea de “traseist” politic, lucru care s-a putut observa si-n cazul lui Viorel Balcan.

De remarcat este activitatea se senator pe care a avut-o in Parlamentul Romaniei. Cu toate ca in decursul celor 4 ani de mandat, Cibu a avut 15 interpelari legislative, niciuna dintre acestea nu au fost luate in seama de conducerea Senatului, mai mult de atat 11 dintre ele fiind respinse cu. Luari de cuvant in plen au fost doar 4, iar restul interventiilor sale fiind marcate cu zero barat. Fostul senator de Braila a participat de putine ori la sedintele, in urma carora a ocupat locul 94 la prezenta in Senat.

Mentionam ca in cazul in care fostul senator Cibu ar vrea sa-si continue cariera de politician, el ar putea adera si la celelalte formatiuni politice carora nu le-a calcat pragul. Acestea sunt: PSD, PNTCD, UDMR, PC, PP-DD, PP-LC, PRM sau PNG.

Comentarii

comentariu

About the Author

-