Published On: joi, Ian 17th, 2013

EXCLUSIV: Cibu pleaca de la UNPR la PDL

Share This
Tags

Presedintele UNPR Braila, Constantin Cibu, si-a anuntat astazi oficial retragerea din functia de conducere pe care o avea in partid.

Acesta a anuntat in urma cu cateva minute ca si-a dat demisia din UNPR, lasandu-l in locul sau pe deputatul de pe Colegiul 1, Dorin Silviu Petrea. Din primele declaratii se pare ca, dupa doi ani in care a fost la sefia UNPR, Constantin Sever Cibu se declara a fi un om politic de dreapta si se va duce la PDL.

“Vreau sa fac un anunt ca incepand cu data de astazi ma retrag din functia de presedinte a filialei UNPR Braila si totodata imi dau demisia si din partid. Ca sa intelegeti care este motivul aceste demisii si retrageri trebuie sa fac putina istorie. Filiala UNPR Braila a luat fiinta in 2010. UNPR pe vremea aia avea 34 de parlamentari si facea parte din coalitie. A fost o situatie in care mie mi-a convenit pentru ca am o conceptie de dreapta. Acest partid chiar daca se numea social democrat de stanga, a existat o gandire social democrata de tip european. Mi-a convenit conceptia acestui partid, oamenii care faceau parte din partid si toate treburile mergeau spre bine. In Braila am reusit sa cooptam peste 3000 de adeziuni, oameni care defapt nu prea erau de partea stanga, erau in opozitie. La alegerile locale cu toate ca am gresit tare de tot, mergand intr-o alianta cu PD, pentru ca ne-au prezentat niste sondaje false in care erau cotati cu 18, 19%, cand in realitate ei, saracii nu aveau nici 6%. Dar am obtinut 3 primari, 43 de consilieri, era ceva. Intre timp la nivel central conceptia s-a schimbat, s-a format o alianta cu PSD-ul, alianta de centru-stanga si in aceasta situatie, eu care ma consider un om de dreapta, nu pot sa lucrez in continuare in aceasta alianta. Imi pare rau pentru colegii care sunt aici si majoritatea sunt de acord cu mine, adica nu sunt pentru o alianta cu PSD si am fost si tratati ca niste aliati de mana a treia”, a declarat Constantin Cibu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-