Published On: mar, Ian 22nd, 2013

Comisia de Statut permite o reangajare a personalului anterior, angajarea rudelor la cabinetele parlamentare e interzisa

Share This
Tags

* Aflati care este parerea deputatului pe Colegiul1, Silviu Dorin Petrea, proaspat parlamentar cu cabinet *

Comisia de Statut a adoptat, ieri, amendamente la proiectul care modifica Statutul senatorilor si deputatilor, mentinând prevederea prin care este interzisa angajarea rudelor la cabinetele parlamentare, dar permitând reangajarea, la dobândirea unui nou mandat, a personalului avut anterior.

Membrii Comisiei de statut au propus adoptarea unui amendament care face posibila reangajarea personalului de la birourile parlamentare, detinut anterior câstigarii unui nou mandat.

Acest lucru ar fi fost motivat in cadrul discutiilor de faptul ca in legislatia in vigoare privind conflictul de interese parlamentarul care si-ar angaja fostii angajati s-ar putea afla sub incidenta legii.

“Angajatii cu carte de munca sau contract civil al unui Birou parlamentar pot fi reangajati in biroul aceluiasi deputat sau senator si in noul mandat, in cazul realegerii acestuia”, se mentioneaza in cadrul articolului 38 din proiectul legislativ.

De asemenea, a fost mentinuta interdictia ca la nivelul birourilor parlamentare sa fie angajate rude ale parlamentarilor.

“Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia pâna la gradul al III-lea nu pot fi angajati la respectivul birou parlamentar”, se mai arata in raportul Comisiei de statut.

Unul dintre noii parlamentari alesi pe 9 decembrie 2012 si care si-a inaugurat un cabinet parlamentar in Braila, este deputatul Colegiului1, din partea USL, Silviu Dorin Petrea.

“Succesul ca senator sau deputat depinde si de echipa pe care o ai deja formata. Personal, aprob acest amendament conform caruia se face posibila reangajarea personalului de la birourile parlamentare, detinut anterior castigarii unui nou mandat, pentru ca ofera alesilor continuitate in activitate, astfel incat, timpul necesar formarii unei noi echipe, poate fi folosit pentru accesarea unor proiecte sau continuarea celor deja incepute, dar ne ofera si posibilitatea de a asigura locuri de munca oamenilor competenti. In ceea ce priveste mentinerea interdictiei de a angaja frate, sotie sau cumnat in cadrul cabinetului, mi se pare si o chestiune de bun simt al alesilor. Daca bunul simt lipseste, atunci  legea trebuie sa corecteze si sa elimine nepotismul”, a declarat deputatul Petrea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-