Published On: lun, Ian 28th, 2013

Cinci braileni au vrut sa vaneze pasari, dar s-au transformat in vanat

Share This
Tags

* In loc sa se intoarca acasa cu sacosica plina cu vanat, cinci braileni au ajuns pe mana politistilor *

Sâmbata, la orele 16.00, politistii din cadrul Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au fost sesizati de un tehnician din cadrul Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Braila, despre faptul ca doi paznici de vânatoare ai asociatiei, care executau serviciul pe fondul de vânatoare nr. 11 Braila, au observat ca, dintr-un autoturism de teren, s-au tras mai multe focuri de arma. Paznicii de vânatoare au urmarit autoturismul si l-au ajuns pe fondul de vânatoare nr. 12 Tudor Vladimirescu, care apartine Ocolului Silvic Lacu-Sarat.

“Politistii s-au deplasat imediat în locul indicat si i-au identificat pe      infractori. Acestia au varste cuprinse intre 35 si 54 ani, unul dintre ei fiind paznic de vânatoare pe acel fond unde au fost depistati. Acestia se deplasau cu doua autovehicule de teren si, în interiorul acestora, au fost gasite patru arme de vânatoare si 10 cartuse aferente, detinute legal de primii patru braileni, iar paznicul detinea arma de serviciu si 6 cartuse. De asemenea, pe sol, sub un autoturism, a fost gasit un rucsac în care se aflau 5 pasari, din specia fazan, 12 cartuse si un cartus cu capsa percutata. Politistii au stabilit ca acestia nu detineau autorizatie de vânatoare, eliberata de Ocolul Silvic Lacu-Sarat”, ne-a precizat inspector principal de politie Jenel }ogor, purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

În cauza, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de vânatoare fara autorizatie, iar armele de vânatoare, munitia, pasarile si cele doua autoturisme de teren au fost indisponibilizate, în vederea continuarii cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-