Published On: Soare, Ian 27th, 2013

Bugetul a ajuns in Parlament. Senatorii si deputatii au depus amendamentele

Share This
Tags

Bugetul  va intra saptamana viitoare in discutie si in dezbatere  pe comisii de specialitate iar la inceputul lunii februarie comisia de finante va emite un raport. Pe baza acestui raport se va organiza sedinta de plen pentru stabilirea bugetului.

“ E vorba de un buget realist, care are in vedere o crestere economica de 1,6 %, cu un aport mai mare in ceea ce priveste posibilitatea de a cheltui in zona investitionala, cateva domenii care au fost prioritare. Sigur rezolva problema salariilor bugetarilor, care au fost majorate si urmeaza sa se primeasca in aceasta luna, cresterea pensiilor cu 4%, si in functie de cum va evolua economia, va raspunde cerintelor noastre agricultura. In acelasi timp se pune un accent deosebit pe absortia de fonduri europene ”, a declarat senatorul  brailean, Ion Rotaru.

Pe plan local, primarul Aurel Simionescu a dorit sa precizeze ca se doreste o dezvoltare si o crestere economica: ”Din putinul pe care-l avem, sa creem acea secventa pentru dezvoltare pentru ca altfel daca vom satisface numai niste nevoi sociale care sunt multe, daca nu creem dezvoltare, daca nu creem economie care sa produca la randul ei, incet incet vom intra intr-o spirala care se inchide. Avem mai putina economie, avem mai putini bani la buget, lucrurile acestea trebuie bine gestionate. Incercam si la nivelul municipiului cu proiectele de finantare sa suplinim aceasta lipsa de bani care cu certitudine in 2013 se va resimti”, a precizat Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-