Published On: lun, Ian 28th, 2013

Brailenii beneficiaza de vaccin contra gripei

Share This
Tags

*Campania de vaccinare impotriva gripei a inceput si va continua pana la sfarsitul lunii februarie.*

Conducerea DSP Braila atrage atentia tuturor locuitorilor ca in aceasta perioada isi face aparitia gripa. In acest sens, medicii ii sfatuiesc pe braileni sa recurga la cateva masuri de prevenire, una dintre acestea fiind vaccinarea.

Pana acum aproximativ 14.000 de braileni s-au prezentat la cabinetele medicale pentru a fi vaccinati. Din spusele dr. Gabriel Ciochina, director la DSP, judetul Braila a beneficiat de 16.400 de doze de vaccin antigripal, care au fost utilizate in prima transa, iar in a doua au fost disponibile 15.440 de doze.

“De la incepului acestei campanii au fost imunizate aproximativ 13.600 persoane, dintre care 4.411 au fost bolnavi ce au suferit de afectiuni cronice, 2.855 din randul personalului medical, 412 de rezidenti in institutiile de ocrotire sociala, 5.825 persoane cu varsta peste 65 de ani si 22 de gravide.”, a declarat dr.Gabriel Ciochina.

Exista un disponibil de 18.315 doze la nivelul judetului. Numarul persoanelor care se vaccineaza este relativ constant, de aproximativ 1.000 pe saptamana. Aceasta campanie va continua si pe parcursul lunii februarie

“In cursul saptamanii trecute la DSP Braila au fost raportate 285 cazuri de infectii ale cailor respiratorii, dintre care 15 au necesitat spitalizare, precum si 147 pneumonii, fiind internate 61 de persoane. In prezent nu sunt inregistrate cazuri grave”, a declarat dr.Gabriel Ciochina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-