Published On: vin, Ian 4th, 2013

Boboteaza, sarbatorita la Braila

Share This
Tags

* In fiecare an, in cea de a sasea zi, toti crestinii sarbatoresc Boboteaza * Evenimentele dedicate acestei zile se vor derula de la orele diminetii * Incepand cu 10.45 si pana la 12.00 va avea loc procesiunea catre Faleza Dunarii si aruncarea si prinderea Sfintei Cruci in Dunare *

Cu prilejul sarbatoririi Botezului Domnului, pe data de 6 ianuarie 2013, Primaria Municipiului Braila, Arhiepiscopia “Dunarii de Jos” Galati si Protoeria Braila organizeaza o serie de manifestari dedicate acestui important eveniment pentru intreaga lume crestina.

Programul aceste zile incepe de la orele 8.30. Astfel, de la aceasta ora si pana la 10.30, la Catedrala “Nasterea Domnului”, va avea loc Sfanta Slujba de Boboteaza. Dupa aceea, pana la orele 11.00, se va desfasura procesiunea catre Faleza Dunarii, efectuandu-se pe traseul Bariera Calarasilor – Calea Calarasilor – Parcarea Primariei Municipiului – Scena de la Faleza Dunarii. Coborarea se va realiza pe treptele de langa Promedica.

In intervalul orar 11.15 – 12.00, pe scena de la Faleza Dunarii, Arhiepiscopul “Dunarii de Jos”, IPS Dr. Casian Craciun, impreuna cu un sobor de preoti, va oficia slujba de Boboteaza. La orele pranzului, Crucea va fi aruncata in batranul fluviu, dupa care brailenii se vor lupta pentru recuperarea acesteia.

In acest sens, locuitorii Brailei, indiferent de varsta, care vor sa participe la traditionalul ceremonial al recuperarii crucii din apele fluviului Dunarea, trebuie sa stie ca se pot inscrie pana sambata, 5 ianuarie 2013, orele 12.00, la sediul Primariei Braila, camera 34, persoana de contact – Doru Traian, tel. 0239.694.947, interior 229, mobil: 0720.469.393, prezentand obligatoriu certificat medical cu analize actualizate (EKG).

Comentarii

comentariu

About the Author

-