Published On: lun, Ian 21st, 2013

Birocratia de la CJAS Braila

Share This
Tags

* Conducerea CJAS Braila este din ce in ce mai delasatoare * De fiecare data cand cine solicita anumite informatii, pentru a instiinta populatia cu privire la ceea ce se mai intampla in domeniul sanatatii, usile se inchid instantaneu *

Nu o singura data s-a intamplat ca redactorilor publicatiei noastre sa li se inchida usile in nas sau sa nu li se acorde informatiile pe care le-au solicitat conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Braila.

De mai bine de o saptamana incercam sa obtinem date concrete despre anumite subiecte care sunt de interes public, dar totul este zadarnic. Sunand la aceasta institutie, care ar trebui sa fie in serviciul populatiei, ne-am lovit de o intreaga birocratie. Am cerut sa stam de vorba cu directorul Luciana Boboc, dar “domnisoara” nu este de gasit, ea “bantuind” prin cladirea institutiei, neputand fi “depistata” nici de noi, in lipsa unui numar de telefon mobil, dar nici de subalternii sai.

Cu acelasi lucru ne-am confruntat si cand am vrut sa discutam cu purtatorul de “vorbe”, juristul Vasile Amza. Acesta, de cate ori incercam sa-l contactam, fie are telefonul inchis, pentru ca-si face “veacul” pe la instantele de judecata, fie nu raspude deloc.

Acum stam si ne intrebam si noi: daca presei i se intampla acest lucru, avand in vedere ca jurnalistii au ca forma de “atac” Legea nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, omului de rand ce i se poate intampla?

Aceste situatii sunt penibile la nivelul unei institutii a statului care trebuie sa fie mereu prompta la nevoile cetatenilor in domeniul sanatatii.

Luciana Boboc, fost consilier municipal PDL si care a fost demisa din functie de mai multe ori, a revenit la sefia CJAS Braila, avand aceleasi preocupari, mai putin cele legate de informarea cetatenilor privind anumite aspecte ale sistemului sanitar.

Reamintim ca anul trecut, in vara, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a dat un ordin prin care o suspenda din functie. Insa se pare ca Luciana Boboc se tine cu dintii de scaunul directorial, fapt pentru ca se adresat instantei de judecata pentru a i se face dreptate. In acest sens, Curtea de Apel Galati, care a judecat dosarul, a decis suspendarea ultimului ordin de demitere din functie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-