Published On: vin, Ian 4th, 2013

Basescu: “Mai bine razboi decat justitie neindependenta!”

Share This
Tags

UPDATE: Procurorul Oana Schmidt Haineala a fost aleasa presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), obtinand 10 voturi din partea membrilor consiliului, a anuntat pe facebook judecatorul Cristi Danilet, membru CSM. Contracandidatul sau, judecatorul Mircea Aron a obtinut 8 voturi. Astfel, potrivit reglementarilor, daca presedintele CSM este un procuror, vicepresedintele ce urmeaza a fi ales vineri dupa-amiaza trebuie sa fie un judecator din randul membrilor CSM.Oana Schmidt-Haineala este primul procuror care ocupa functia de presedinte al CSM.

In cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele Traian Basescu a tinut sa faca precizari cu privire la alegerea noii conduceri a CSM.

“Nimeni nu va negocia independenta justitiei. Mai bine razboi decat justitie neindependenta”, a declarat presedintele Traian Basescu.

Presedintele Romaniei considera ca la momentul actual nimeni nu isi permite sa negocieze independenta judecatorilor de dragul pacii politice.

Traian Basescu a subliniat faptul ca pe parcursul ultimilor doi ani au existat progrese si imbunatatiri vizibile in rapoartele MCV. In ciuda instabilitatii politice de care am avut parte in ultima perioada, presedintele s-a declarat multumit de faptul ca au existat si institutii ale statului care nu au avut de suferit, demonstrandu-si astfel independenta.

“Riscul de pasi inapoi e posibil, insa eu sper ca nimeni cel putin din justitie nu e dispus sa faca pasi inapoi in ceea ce priveste procesul de independenta, dar si de eficienta in justitie”, a adaugat presedintele Basescu.

La sedinta au fost prezenti membrii Consiliului, prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Daniel Morar si ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-