Published On: mar, Ian 29th, 2013

Avem si elevi constiinciosi, Bac-ul la Braila: doar 2 elevi au obtinut nota 10

Share This
Tags

* Cu toate ca la momentul actual sunt tot mai putini elevi care isi dau silinta sa obtina note bune care iI vor ajuta pe viitor sa isi gaseasca un job potrivit, iata ca, dintr-o statistica realizata de ISJ Braila se demonstreaza contrariul * Din cei 1766 inscrisi, doar 1278 au promovat *

Comisia Judeteana de Bacalaureat din judetul Braila  a întreprins diverse actiuni de monitorizare a examenului de bacalaureat: a elaborat o programare a simularilor pentru disciplinele probelor scrise si competentelor lingvistice si digitale. Inspectorii de specialitate au luat nota de rezultatele obtinute la simulari si au propus masuri pentru eliminarea disfunctiilor constatate; a centralizat numarul candidatilor pe unitati scolare si optiuni; în perioada 06 – 08.06.2012 inspectorii scolari au efectuat un control tematic la toate unitatile de învatamânt liceal, pentru verificarea respectarii Procedurii operationale privind activitatea de monitorizare video a examenului de bacalaureat; pe perioada desfasurarii probelor scrise membrii comisiei de bacalaureat si experti ai CCM au monitorizat activitatea în centrele de examen si de evaluare.

“Situatia participarii, evaluarii si rezultatele inregistrate la examenul de Bacalaureat se prezinta astfel: au fost inregistrati in total 1823 de elevi inscrisi la forma de invatamant de zi, seral si frecventa redusa. Numarul cursantilor prezenti a fost 1766, dintre care 57 neprezentati si 3 eliminati. Candidatii care nu au reusit sa promoveze examenul au fost 485, iar cei admisi 1278. In total, au fost 294 de note intre 6 si 6,99, 387 de note cuprinse intre 7 si 7,99, 397 de elevi au obtinut intre 8 si 8,99, 198 de candidati au promovat cu note cuprinse intre 9 si 9,99. S-au inregistrat doar doua note de 10”, se arata intr-o statistica intocmita de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Braila.

Un reprezentant al Ministerului Educatiei, însotit de un membru al Comisiei Judetene de Bacalaureat, a controlat toate Centrele de Examen si  Centrul Zonal de Evaluare, urmarind cu predilectie modul cum membrii comisiilor îsi respecta atributiile.Nu s-au constatat sincope în buna desfasurare a acestui examen.

Comentarii

comentariu

About the Author

-