Published On: lun, Ian 28th, 2013

Au cauzat prejudicii mari, cinci braileni au fost prinsi de politisti

Share This
Tags

* De vineri pana duminica, politistii din municipiu si judet au avut de rezolvat cinci cazuri de furt * Unele dintre ele s-au intamplat anul trecut *

Vineri, la orele 10.00, politistii de la Postul de Politie Comunal Cazasu au fost sesizati de un batran ca în perioada 21-25 ianuarie, persoane necunoscute i-au sustras din gradina 6 bare din fier, o poarta din fier beton si doua tevi în lungime de doi metri, fiind estimate la valoarea de 150 de lei. În urma cercetarilor în teren efectuate de politisti s-a stabilit ca autorii faptei sunt doi localnici, cu varste de 25 si 63 ani. Dupa ce au furat bunurile, infractorii le-au valorificat la un centru de colectare a deseurilor, primind suma de 75 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de politisti si în cauza s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

“În urma cercetarilor efectuate de politisti de la Biroul de Investigatii Criminale – linia de munca Furturi din auto, a fost identificat un minor, in varsta de 12 ani, din Braila, caruia i s-a probat ca, în ziua de 22 octombrie 2012, profitând de faptul ca portierele unui autoturism, parcat pe strada Grivitei, erau neasigurate, a sustras o geanta cu documente din interior. In aceeasi zi, a sustras capacele ornament de la rotile unui autoturism, parcat pe strada Scolilor, cauzând un prejudiciu total de 580 de lei. În cauza a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat. Un alt caz rezolvat este cel al politistilor de la Biroul de Investigatii Criminale. Acestia au continuat cercetarile privind activitatea infractionala a unui minor, de 16 ani, din Braila, care a fost prins în flagrant, imediat dupa ce a sustras o baterie acumulator de la un autoturism si a încercat sa sustraga un alt autoturism. Oamenii legii au stabilit ca acesta a mai comis alte 8 furturi din autoturisme, parcate în municipiu. Infractorul, în perioada 9 ianuarie – 9 decembrie 2012, a sustras capacele ornament de la rotile a trei autoturisme, trei baterii acumulator, doua radio cu CD si alte bunuri. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, iar prejudiciul, în valoare totala de 2.000 de lei, a fost recuperat în proportie de 30%”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Actiuni de prevenire cu 3 perchezitii *

Politisti de la Biroul Investigatii Criminale – linia de munca Furturi din patrimoniu au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea furturilor din locuinte, în zona Cartierelor Brailita si Pisc, efectuând si 3 perchezitii domiciliare. În urma desfasurarii acestor activitati, a fost identificat un brailean, de 35 ani, caruia i s-a probat ca este autorul a trei infractiuni de furt din locuinte.

“Politistii au probat ca, în perioada martie – aprilie 2012, barbatul a fortat o fereastra de la imobilul unei locuinte si a sustras din interior 3 convectoare si doua televizoare, în valoare totala de 1.000 de lei. In ziua de 1 septembrie 2012, a patruns în curtea altei locuinte si a sustras obiecte metalice în valoare de 200 de lei, iar în perioada 23 octombrie – 3 noiembrie 2012, folosind de chei potrivite, a patruns de mai multe ori într-o locuinta si a sustras bunuri de uz casnic, îmbracaminte, mobilier si obiecte metalice, în valoare totala de 5.200 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proportie de 10%. Dosarele  penale au fost conexate si înaintate Parchetului de pe lânga Judecatoria Braila, în vederea confirmarii începerii urmaririi penale fata de autor”, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-