Published On: vin, Ian 18th, 2013

ATENTIE! Epidemie in Braila, infectia respiratorie a pus stapanire pe braileni

Share This
Tags

* Pentru ca sistemul lor imunitar este mai sensibil decat cel al adultilor, copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani sunt cei care se prezinta cel mai des la medic cu infectii ale cailor respiratorii * }i pneumoniile pun stapanire pe micuti, grupa de varsta 0-14 ani fiind cea mai predispusa afectiunilor *

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Braila, cele mai numeroase cazuri de infectii ale cailor respiratorii sunt centralizate pe grupa de varsta 5-14 ani, iar pneumoniile apar cel mai des in cazul copiilor cu varsta de pana la un an. Sistemul imunitar slab in fata bolii, ii face pe copii sa se prezinte de cele mai multe ori la medic cu aceste afectiuni.

“In saptamana 6-12 ianuarie, la nivelul judetului Braila au fost inregistrate in urma raportarilor medicilor de familie si unitatilor sanitare cu paturi 267 de cazuri de infectii acute de cai respiratorii superioare, din care 15 au necesitat spitalizare. De asemenea, tot pe raza judetului nostru au fost semnalate 142 de cazuri de pneumonie, din care 38 au necesitat spitalizare. In cazul infectiilor respiratorii, grupa de varsta cea mai afectata a fost 5-14 ani, in timp ce pneumoniile au facut mai multe victime in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 si un an”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Braila, Andreia Gavrilescu.

In ultima saptamana de raportari a existat un singur caz de suspiciune de gripa, iar probele prelevate de la pacientul in cauza au fost trimise catre analiza. Pana in prezent, la Braila toate cazurile de suspiciune de gripa au fost infirmate.

Datele centralizate de catre Directia de Sanatate Publica Braila trag un semnal de alarma asupa acestor afectiuni, iar populatia trebuie sa ia masuri preventive, pentru a nu contacta acest virus.

Comentarii

comentariu

About the Author

-