Published On: mar, Ian 29th, 2013

Aproximativ 300 de cereri depuse pentru motorina

Share This
Tags

* La sediul APIA Braila s-au prezentat 293 de fermieri pentru a-si depune cererile pentru a intra in posesia ajutorului de stat acordat pentru motorina utilizata in agricultura *

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Braila face ultima strigare referitor la termenul limita de depunere a cererii pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata în agricultura, pe trimestrul IV 2012. Data pana la care isi pot depune aceste cereri este de 31 ianuarie 2013.

Directorul executiv al APIA Braila, Daniela Militaru, ne-a precizat ca, pâna în acest moment, la nivelul judetului Braila au fost depuse 293 de cereri.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate în agricultura. Pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1,2686 lei/litru de motorina.

“Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate în trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

In baza acestui ordin, cererea trimestriala de rambursare a ajutorului de stat nu poate depasi 40% din cantitatea totala stabilita conform acordului prealabil de finantare prin rambursare. Cantitatile de motorina ce beneficieaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu încadrare în prevederile bugetare aprobate”, ne-a declarat Daniela Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-