Published On: joi, Ian 17th, 2013

ANOSR despre situatia de la Brancoveanu: „Este inacceptabil. Studentii sa sesizeze Ministerul Educatiei, o vom face si noi”

Share This
Tags

In urma dezvaluirilor in exclusivitate ale ziarului Infobraila, legate de refuzul Universitatii “Constantin Brancoveanu” de a elibera fostilor absolventi diploma de bacalaureat, solicitand acestora plata unei taxe de 100 RON, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a venit cu o reactie oficiala.

Presedintele ANOSR, Mihai Dragos, a declarat pentru InfoBraila ca este inacceptabil faptul ca o universitate conditioneaza eliberarea diplomelor de studii, de plata unor taxe.

„Articolele 152 si 157 din Legea Educatiei Nationale spun clar ca atat diploma cat si suplimentul se elibereaza gratuit, iar Statutul Studentului intareste acest lucru prin Art. 13, aliniatul (1) litera b. Studentii ar trebui sa sesizeze oficial Ministerul Educatiei, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor. Daca vom fi informati de depunerea unei astfel de sesizari catre Ministerul Educatiei, vom cere si noi ca acesta sa aplice legea”, a  precizat liderul studentilor din Romania.

Presedintele Asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare, unul dintre cei mai importanti experti in domeniul educatiei din Romania, profesor Stefan Vlaston, considera ca aceasta situatie reprezinta un abuz al universitatii asupra studentilor.

„Universitatea abuzeaza de studentii carora le-a perceput taxe de studii piperate, pentru a-si rezolva problemele financiare. Nefiind prevazute in contractele de scolarizare, aceste noi taxe de eliberare a diplomelor de bacalaureat pot fi contestate in justitie, cu solicitarea unor daune consistente, pentru prejudicii aduse intereselor solicitantilor”, a mentionat Stefan Vlaston.

Articolul 152 din Legea Educatiei prevede clar faptul ca „diploma de licenta, diploma de inginer, respectiv diploma de urbanist sunt insotite de suplimentul la diploma si se elibereaza, gratuit”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-