Published On: mie, Ian 23rd, 2013

ANIF si-a propus multe investitii anul acesta

Share This
Tags

* Conducerea Agentiei de Imbunatatiri Funciare – Filiala judetului Braila are un adevarat “plan de bataie” pentru modernizarea statiilor de pompare din mediul rural * La capitolul irigatii, seful ANIF, ing. Vasile Turcitu, vrea contractarea mai multor suprafete de teren arabil *

Din toamna anului trecut, la conducerea Agentiei de Imbunatatiri Funciare (ANIF) – Filiala judetului Braila se afla ing. Vasile Turcitu. Acesta a obtinut postul la sefia institutiei ca urmare a examenului sustinut in luna august 2012. Inginerului Turcitu, neavand contracandidat, de la Braila, pentru aceasta functie, nu i-a fost greu sa obtina rezultate bune in urma examinarii. Din CV-ul sau reiese ca o buna vreme de timp a fost director la Intreprinderea de Exploatare a Lucrarilor de Imbunatatiri Funciare (IEELIF), Societatea Comerciala de Exploatare a Lucrarilor de Imbunatatiri Funciare (SCELIF) si Sucursala Teritoriala Arges-Ialomita-Siret ANIF RA (AIS-ANIF). El a reusit sa gestioneze cu succes o serie de situatii limita, precum ar fi inundatiile, seceta. S-a implicat in desfasurarea unor ample lucrari de investitii în domeniu.

Intrebandu-l pe seful ANIF Braila care sunt obiectivele pe anul acesta, el ne-a zis: “Pe irigatii, in cursul acestui an ne-am propus sa incheiem contracte pentru 110.000 ha. Pana in acest moment am reusim sa contractam pentru irigarea a 67.000 ha. La capitolul desecare, noi ne prezentam numai in cazul in care ni se solicita interventia. Acum functionam in Insula Mare a Brailei, dar pe baza de comanda”, ne-a declarat ing. Vasile Turcitu.

* Investitii bune anul are *

Referitor la desfasurarea unor investitii la nivelul judetului Braila, seful de la ANIF Braila ne-a spus ca in 2013 se vor completa dosarele intocmite anul trecut, fiind vorba de realizarea documentatiei, pentru fiecare investitie in parte.

“Pe 2012 s-au inceput o serie de demersuri pentru realizarea de investitii. Este vorba de 3 statii de pompare in judet. La Statia de pompare de alimentare (n.r. SPA) km 196 Gropeni s-a efectuat expertiza tehnica in 2012, iar in 2013 se va trece la partea de documentatie, adica avize, aprobari, acorduri etc. Aici urmeaza sa depanam o nava care are 6 agregate de pompare. La fel este si-n cazul SPA km 221 IM Gheorghiu de la Stancuta, unde trebuie sa depanam 2 nave cu 12 agregate. La SRPA Spiru Haret avem 4 agregate MV 2002, care are debitul de 12mc/secunda si un electromotor de 5 megawati. S-au efectuat expertizele, urmand a se finaliza partea de documentatie”, a mai zis ing. Vasile Turcitu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-