Published On: mie, Ian 30th, 2013

Alimentele care tin de cald iarna

Share This
Tags

* Iarna, cand temperaturile exterioare pot cobori foarte mult sub limita inghetului, este esential sa fie incluse in dieta zilnica * Acest tip de alimente regleaza temperatura corpului, avand o influenta pozitiva asupra unui numar important de procese care au loc in interiorul organismului *

Ghimbirul

Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente alimente care poate fi folosit pe timp de iarna pentru incalzirea trupul. Aroma sa placuta si intensa au transformat ghimbirul intr-o radacinoasa foarte versatila, care poate fi inclusa cu succes in ceaiuri, deserturi, feluri principale, cocktailuri si altele. Consumul de ghimbir, cu precadere a unui ceai fierbinte va imbunatati circulatia sangvina si va ajuta sa la incalzirea corpului.

Fructele oleaginoase

Fructele oleaginoase ar trebui sa faca parte din alimentatia zilnica, in special in timpul iernii, cand acestea ajuta la reglarea temperaturii corpului si la eliminarea starii neplacuta de frig. Arahidele, migdalele, fisticul si nucile sunt aliatii  de nadejde, avand si un aport consistent de nutrieti esentiali pentru organism: acizi grasi omega 3, vitamine, fibre, antioxidanti, calciu, cupru.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-