Published On: lun, Ian 7th, 2013

Alexandru Nazare, ingrijorat de situatia Laminorul

Share This
Tags

* Deputatul PDL se lupta pentru a salva uzina si cei aproximativ 380 de angajati ai acesteia

In ciuda faptului ca alti parlamentari inca profita de comfortul vacantelor de dupa alegerile din decembrie 2012, deputatul PDL Alexandru Nazare s-a aratat ingrijorat de situatia uzinei Laminorul. Acesta a declarat ca i-a facut cunoscuta situatia ministrului economiei si finantelor, in speranta ca uzina braileana va fi salvata.

“La audierile ministrilor i-am expus lui Varujan Vosganian situatia Laminorului. A promis ca va acorda o atentie deosebita problemei. Sper sa se tina de cuvant si oamenii care lucreaza acolo sa nu ajunga pe drumuri”, a declarat deputatul Alexandru Nazare.

La momentul actual, directorul Laminorul a fost relocat, uzina avand o noua conducere. Liderul de sindicat Metal ’94, Constantin Iarca a declarat: “Fostul director a fost relocat pentru ca nu a vrut sa efectueze aceasta tranzactie murdara care presupune vanzarea materiei prime la un pret mai mic decat cel de achzitie. L-au numit interimar la Braila pe fostul director de la Campia Turzii, care a semnat deja actele, iar dupa data de 7 ianuarie vom avea o noua conducere. Cel mai probabil, reprezentantii vor spune ca interimarul a actionat de capul lui, pentru a scapa de acuzatii, insa soarta uzinei este pecetluita”. Anul trecut rusii de la Mechel au lansat o ipoteza conform careia se vor retrage de pe piata romaneasca. Grupul spera sa obtina 46 de milioane de dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Comentarii

comentariu

About the Author

-