Published On: vin, Ian 11th, 2013

Ajutati tinerii din Fundatia “Lumina” sa aiba lumina

Share This
Tags

Fundatia “Lumina” in colaborare cu Directia de Asistenta Sociala  a lansat proiectul “Ajuta-i pe tinerii din Fundatia Lumina sa aiba lumina”, campanie prin care se incearca strangerea de fonduri pentru cei 40 de tineri din cadrul fundatiei. Acestia risca sa ramana in intuneric din cauza datoriilor foarte mari la compania furnizoare de curent electric *

Fundatia Lumina a fost infiintata in 1997, pentru a sprijini tinerii de pana la 18 ani din centrele din plasament. Ulterior fundatia si-a diversificat serviciile, identificand si alte categorii de grupuri tinta. Misiunea fundatiei este de acorda servicii sociale categoriilor aflate in risc social.

In prezent Fundatia “Lumina” gazduieste 40 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani cu sau fara handicap provenind din centre de plasament..

Toti acesti tineri risca sa ramana in intuneric si frig din cauza datoriilor mari pe care fundatia le are , in special la Electrica. Datoriile insumeaza in jur de 500 de milioane de lei si cresc de la o zi la alta. Directorul Fundatiei “Lumina”, Carmen Neacsu se arata ingrijorata de riscul de a ramane fara curent electric. “Acumularea acestor datorii ne pun in pericolul de aramane in pragul iernii fara curent electric. Ce inseamna pentru 40 de tineri gazduiti lipsa curentului electric? Inseamna intuneric in camera asociat cu intunericul care a fost in sufletul lor pana acum, inseamna frigul din camera asociat cu raceala din sufletul lor ” ne-a declarat directorul institutiei. Aceeasi persoana ne-a descris tinerii din din cadrul fundatiei Lumina ca fiind tineri harnici, priceputi care nu se feresc sa se implice in orice activitate din interiorul centrului. Tot ceea ce  s-a renovat in cladire a fost cu ajutorul tinerilor aflati acolo.

Singurile venituri ale fundatiei provin din contributia pe care o plateste fiecare membru cazat acolo, o contributie care nu insumeaza foarte mult si din subventia care se acorda. In momentul in care cladirea Fundatiei a fost debransata de CET, conducerea a trebuit sa caute alte modalitati de a se incalzi. Cu sprijinul unei fundatii din Germania au fost montate centrale pe gaz. Se incearca toate modalitatile de a face economie. Din cele 3 nivele care erau functionale, in prezent au ramas doar doua functionale, tinerii care locuiesc acolo fiind nevoiti sa se mute cate doi in camera.

Proiectul “Ajutati tinerii din Fundatia Lumina sa aiba lumina” are ca scop strangerea de fonduri  prin donatii de la oricine poate oferi ajutor acestor tineri, institutii, societati comerciale, persoane fizice etc.

Prin sloganul campaniei “Cu un leu salvezi lumina” inspirat din cunoscutul slogan “Dati un leu pentru ateneu” se doreste sensibilizarea oamenilor care sa ajute tinerii sa nu ramana pe intuneric. Afisul campaniei a fost realizat cu sprijinul unor terte persoane fundatia fiind in imposibilitatea de a plati astfel de lucruri. Cele doua tinere  care apar in posterul campaniei locuiesc in cladirea fundatiei “Lumina”.  Proiectul este sprijinit si verificat  de Consiliul Judetean astfel incat sa nu existe suspiciuni asupra sumelor care vor fi donate.

Toti cei care doresc sa ajute acesti tineri o pot face prin donatii in contul bancar  RO 67 RNCB 0048025907540001.

Comentarii

comentariu

About the Author

-