Published On: mar, Ian 15th, 2013

A demarat o noua sesiune pe Masura 215, pentru bunastarea animalelor, brailenii pot depune dosare la APIA

Share This
Tags

* Incepand de luni, 14 ianuarie 2013, si pana vineri, 15 februarie 2013, fermierii braileni se pot prezenta la APIA Braila pentru a-si depune actele in vederea obtinerii de ajutor financiar pe urma Masurii 215 *

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca în perioada 14 ianuarie – 15 februarie 2013, inclusiv, se pot depune cereri de ajutor pentru cea de a doua sesiune a Masurii 215 – “Plati în favoarea bunastarii animalelor – porcine” (Pachetul a), acordate fermierilor care îsi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru o perioada de minim cinci ani de la data de 15 februarie 2013.

Pot depune cereri beneficiarii Masurii 215 care nu au depus cereri de ajutor în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind Masura 215 – “Plati pentru bunastarea animalelor – porcine”.

“Platile pentru bunastarea animala se vor acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime evidentiate în Ordinul nr. 149/2012, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii. În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinând fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. Beneficiarii sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care îsi asuma voluntar angajamente în favoarea bunastarii animalelor. Conditii de eligibilitate ce trebuie indeplinite sunt urmatoarele: este înregistrat în Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si detine un cod de exploatatie; detine autorizatie sanitara veterinara pentru întreaga exploatatie sau, în cazul exploatatiilor comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcilor, este înregistrat sanitar-veterinar;         se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare si sa respecte cerintele specifice pachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 ani, de la data de 15 februarie 2013. Cererea de ajutor va fi completata on-line de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Dupa tiparire, cererea de ajutor se depune la Centrul Judetean Braila al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Acest act cuprinde angajamentele si informatiile aferente tuturor exploatatiilor cu cod ANSVSA detinute de un beneficiar, indiferent pe raza carui judet îsi desfasoara activitatea beneficiarul”, ne-a declarat directorul executiv al APIA Braila, Daniela Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-