Published On: mar, Ian 8th, 2013

2013 vine cu schimbari la Sanatate, spitalele primesc bani in functie de clasa

Share This
Tags

* Pentru a evita situatiile in care tarifele pe cazuri ponderate din spitalele de grad I sa fie mai mici decat cele de grad IV, Ministerul Sanatatii va aloca bani unitatilor sanitare in functie de clasa *

Sumele cu care sunt tratati pacientii din spitalele de grad I sunt mai mici in momentul de fata decat cele din unitatile sanitare de grad IV. Pentru a inlatura aceste probleme, Ministerul Sanatatii va aloca in anul 2013 bani catre unitatile sanitare in functie de clasa.

“Vom avea tarif pe caz ponderat modificat în functie de clasificarea spitalului. Astazi sunt tarife pe caz ponderat la spitale de gradul I mai mici decât la spitale de gradul IV. De aceea si spun ca nu va mai fi niciun spital de gradul I cu tarif pe caz ponderat mai mic decât spitale clasificate mai jos”, a spus ministrul Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a adaugat ca tot din 2013 va fi introdus un program prin care sectiile de anestezie si terapie intensiva vor fi platite de la bugetul de stat pentru toate cele 53 de spitale strategice.

“Înca un lucru important, introducem un program nou finantat din bugetul de stat pentru sectiile de anestezie si terapie intensiva pentru toate cele 53 de spitale strategice. Asta înseamna suplimentare de fonduri pentru acele spitale si ca atare, evident, vor putea sa intre toate în buget. Sigur, sunt mai multe lucruri aici pe care le vom defini pe parcurs”, a precizat ministrul Sanatatii.

Noul an aduce schimbari majore la Sanatate, ministrul dorind sa readuca acest sector pe un fagas normal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-