Published On: vin, Ian 18th, 2013

“Calatorii ar trebui in cel mai scurt timp sa beneficieze de un management privat”

Share This
Tags

* Este declaratia deputatului PDL Alexandru Nazare, dupa greva spontana a angajatilor CFR de miercuri *

Stefan Roseanu, directorul general CFR Calatori, a fost demis de catre ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu dupa ce miercuri a avut loc o greva spontana a angajatilor CFR. Acestia au protestat pentru neplata salariilor timp de doua ore, timp in care nici un tren nu a circulat iar mii de calatori au trebuit sa indure frigul. Ministrul si-a motivat decizia spunând ca a fost nemultumit de activitatea lui Roseanu si de greva spontana a angajatilor companiei.

Atributiile lui au fost preluate de Valentin Dorobantu, director general adjunct al companiei pâna în prezent. Stefan Roseanu a fost numit la conducerea companiei în vara anului 2012.

Fost ministru al Transporturilor timp de patru luni la inceputul lui 2012, deputatul PDL pe Colegiul 3 la Braila, Alexandru Nazare este de parere ca: “Am spus ieri intr-o conferinta de presa de la sediul central PDL ca greva “spontana” de la CFR are ca subtstrat o posibila reglare de conturi in relatia dintre Ministerul Transporturilor si CFR Calatori. Prin demiterea directorului general CFR Calatori de catre ministrul Fenechiu, avem confirmarea. S-a cautat un pretext pentru inlocuirea conducerii CFR Calatori si pentru asta au suferit mii de romani blocati miercuri doua ore in frig in trenuri. In mod normal acum, dupa ce, nu-i asa, s-a gasit tapul ispasitor perfect pentru incidentul de ieri, CFR Calatori ar trebui in cel mai scurt timp sa beneficieze de un management privat, atat in privinta noului director general, cat si legat de noul consiliu de administratie. Ordonanta 109 aflata in vigoare spune clar ca in cazul unor companii ca CFR Calatori un nou director general poate fi numit doar dupa recrutarea managementului privat. Prin urmare decidentii din guvernul USL sunt obligeti sa lase CFR Calatori pe mana unui management profesionist, asa cum ne-am angajat si in fata FMI si a Comisiei Europene”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-