Published On: joi, Dec 20th, 2012

Vor sa li se dea totul pe tava, dar fara sa ridice un pai

Share This
Tags

* Reprezentantul rromilor la Braila, Anisoara Parnica, a fost luata la rost de primarul Simionescu si prefectul Marcu pentru lipsa de implicare a cetatenilor din comunitatea rroma * Cei doi edili ai Brailei s-au “rasculat” impotriva etniei rrome, mentionand ca nu este posibil ca administratia locala sa ii ajute mereu, iar rromii sa nu presteze servicii in schimbul sprijinului acordat *

Anisoara Parnica, expert in cadrul Agentiei Nationale pentru Rromi – Filiala Braila, prezenta la Colegiul Prefectural de astazi, a avut nesansa de a intra in colimatoriul primarului Aurel Simionescu si a prefectului judetului Mihaela Marcu.

“Exista o serie de reglementari si avem si partea umana. Este adevarat ca trebuie sa ne ocupam si de rromi, de persoanele marginalizate. Dar trebuie sa observam si faptul ca desi unii primari din judet isi dau silinta de a-i ajuta, rromii vor totul fara sa faca ceva in schimb. Nu doar institutiile publice trebuie sa-i ajute pe rromi, ci si comunitatea rroma trebuie sa-si aduca aportul. Sunt multe de discutat, dar acestia nu trebuie sa stea cu mainile in san, doar pe ideea ca autoritatile locale sunt obligate sa-i ajute”, a zis primarul Aurel Simionescu.

Primarul comunei Chiscani, Ion Craciun, a mentionat ca el este dispus, ca de fiecare data, sa ajute: “Prin desfasurarea programului de infiintare a perdelelor forestiere de protectie, sunt dispus sa vina acestia sa munceasca. Am sa pun la dispozitie o suprafata de 5.500 mp, pe care sa-si cultive porumb, grau, floarea-soarelui, fasole, pepeni. La Chiscani a existat un expert rrom, insa in urma concursului a castigat o alta persoana. Am pamant, deci eu ii chem la treaba. Eu altfel nu am cum sa-i ajut”.

“Avem mari probleme in ceea ce priveste mediul in care traiesc cetatenii rromi. Desi ne aflam in 2012, inca mai exista familii care au casele acoperite cu stuf, nu au curent electric, veniturile sunt extrem de reduse. Avand in vedere aceste aspecte, speram ca primarii comunelor unde avem comunitati de rromi sa ne sprijine. Ceea ce spune primarul Craciun ar fi bine sa se realizeze, pentru ca noi vrem sa muncim. In legatura cu expertul rrom, vreau sa subliniez faptul ca examenul nu a avut la baza noul regulament, ci altul care deja nu mai era valabil de vreme buna, inainte de sustinerea concursului”, a precizat Anisoara Parnica, ca o replica la nemultumirile primarului de la Chiscani, Ion Craciun, celui de la Braila si ale prefectului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-