Published On: Soare, Dec 16th, 2012

Voluntariatul – o oportunitate pentru tineri Braileni, targ de oferte pentru voluntari “Mos Craciun, si tu esti voluntar”

Share This
Tags

Vineri, 14 decembrie 2012, intre orele 11:00-17:00, a avut loc  la Casa Tineretului Braila, targul de oferte pentru voluntari „Mos craciun, si tu esti voluntar” *

Targul de oferte pentru voluntari se afla la cea de a doua editie. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Braila, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – Filiala Braila, Centrul de Tineret TINKLUB Braila,Centrul EUROPE DIRECT, cu sprijinul tuturor ONG-urilor prezente.

ONG-urile din Braila si-au expus ofertele la standuri si au stat de vorba cu vizitatorii carora le-au explicat beneficiile voluntariatului.

In cadrul targului au avut loc si momente artistice care au reusit sa ii inveseleasca pe toti cei prezenti. Copiii din diverse scoli au cantat si au dansat pentru voluntarii ONG-urilor si vizitatorii targului.

Targul de oferte pentru voluntari reprezinta o oportunitate pentru ONG-uri de a-si atrage cat mai multi sustinatori. Acestea prezinta vizitatorilor proiectele propii care sunt in derulare la momentul respectiv sau proiectele viitoare si ii indeamna pe acestia sa ia in considerare optiunea voluntariatului atat pe plan local, cat si voluntariatul european. Cei care doresc sa fie de folos comunitatii se pot inscrie ca voluntari in ONG-urile din Braila. Oferta este una destul de variata, Braila avand in prezent numeroase ONG-uri cu proiecte in toate domeniile, proiecte ce urmaresc sa vina in sprijinul comunitatii locale. Organizatiile incearca sa atraga in special tinerii dar nu numai, deoarece voluntariatul ii poate ajuta sa dobandeasca noi competente si sa isi extinda orizontul de cunoastere.

O oportunitate care ar putea trezi interesul tinerilor braileni este Serviciul European de Voluntariat.. In Braila 3 ONG-uri au in prezent proiecte SEV (Serviciul European de Voluntariat) in derulare si anume: ProDemocratia Club Braila, A.N.M.F.R. Louis Pasteur- Club Voltin Braila si Centrul de Tineret TINKLUB Braila. In cadrul acestor ONG-uri desfasoara stagii de voluntariat prin Serviciul European de Voluntariat, programul Tineret in Actiune, tineri  din alte tari ale Europei cu care tinerii braileni pot interactiona si pot invata din experienta acestora.

In cadrul targului s-au colectat si daruri pentru copii din familii defavorizate. Asociatia Pro Democratia Club Braila si Asociatia Umanitara Vasiliada 2012 au organizat o colecta de alimente, jucarii si imbracaminte la care au raspuns mai multe clase de elevi din diverse scoli din Braila. Donatiile vor fi inmanate unor familii nevoiase din comuna Movila Miresii, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-