Published On: lun, Dec 10th, 2012

USL a castigat marea batalie, Uniunea Social Liberala s-a detasat zdrobitor castigand toate colegiile in 25 de judete

Share This
Tags

Uniunea Social Liberala (USL) a obtinut o victorie zdrobitoare impotriva ARD si PPDD la alegerile parlamentare in aproape toate judetele din tara, potrivit informatiilor partiale oferite de Birourile Electorale Judetene si numaratorii paralele a partidelor.

Prezenta la vot in judetul Braila a fost de 43%. De asemenea USL a castigat toate colegiile in 25 de judete din tara.

Colegiul 1 al Camerei Deputatilor a fost inchis de Dorin Petrea cu 64,40%. Colegiul 2 al Camerei Deputatilor a fost inchis de Vasile Varga cu 58,46%. Colegiul 3 al Camerei Deputatilor a fost inchis de Marian Dragomir cu 64, 92%. Mihai Tudose a obtinut inca un mandat de deputat, acesta a inchis Colegiul 4 cu 64,90%. Cristian Rizea a inchis la randul lui Colegiul 5 cu 64,61%.

In ceea ce priveste colegiile de Senat, Ion Rotaru a obtinut 63, 98% iar Catalin Boboc a obtinut cel mai mare procent din cadrul USL Braila 65,50%.

* USL va face majoritatea parlamentara cu UDMR

Victor Ponta a declarat, duminica seara, in cadrul unui post de televiziune ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

“Am vorbit cu Kelemen Hunor. Mi-a confirmat ca, de maine, e dispusa si vom incepe discutiile pentru a avea o majoritate constitutionala, o majoritate guvernamentala si parlamentara care sa permita modificari si reforme importante in anii care urmeaza. UDMR-ul accepta, doreste sa faca parte, alaturi USL, din majoritatea parlamentara si coalitia guvernamentala”, a spus Ponta, dupa anuntarea rezultatelor exit poll.

Intrebat daca exista posibilitatea ca Traian Basescu sa numeasca alt premier, Victor Ponta a zambit jurnalistilor marturisind ca aceste scenarii au mers prea departe.

* Candidatii USL Braila au cucerit toate colegiile

Candidatul USL in Colegiul 3 Marian Dragomir s-a detasat considerabil de contra-candidatii sai. Social-democratul a inchis colegiul cu un procent de 64,92% din voturile valabil exprimate.

“La mai bine de jumatate din sectiile de votare s-au centralizat apele, procentajul fiind de aproximativ 64%. In Colegiul 3 sunt 58 de sectii de votare. Le multumesc brailenilor care au avut incredere in mine si mi-au acordat votul lor. Le multumesc colegilor si conducerii PSD care m-au sustinut si au facut posibila candidatura mea. A fost o campanie frumoasa, fara atacuri, bazata pe proiecte pe care trebuie sa le realizam in Parlament. Rezultatul de 64% este unul foarte bun si ma obliga ca de maine sa incep o noua campanie care se va termina peste 4 ani”, a declarat deputatul Marian Dragomir.

Vasile Varga, deputatul Colegiului 2 in Braila a tinut sa le multumeasca celor care l-au sprijinit in aceasta campanie: “Multumesc celor care mi-ati acordat votul de incredere, multumesc colegilor cu care am muncit in toata aceasta perioada, multumesc presei care si-a pastrat verticalitatea si obiectivitatea in ciuda presiunilor care sunt convins ca au existat, multumesc autoritatilor ca si-au facut datoria.Va asigur ca nu am sa va dezamagesc!”.

Detasat atat de contra-candidati cat si de colegii de alianta Mihai Tudose a inchis din nou Colegiul 4: “Le multumesc celor care m-au sustinut in aceasta campanie electorala cu promisiunea ca in continuare ii voi reprezenta cu acelasi maxim interes, iar investitiile si proiectele mele vor fi intotdeauna o prioritate”.

USL s-a detasat atat la nivel national cat si local de conta-candidatii sai, Braila avand la momentul actual 4 deputati PSD, 1 deputat PNL, un senator PNL si unul PSD.

Un alt deputat care a dat dovada de continuitate este si Cristian Rizea. Social-democratul se afla la ce-l de-al doilea mandat, motiv pentru care a si inchis Colegiul 5 fara probleme.

“Ca orice campanie electorala, batalia nu a fost usoara, insa le multumesc celor care m-au votat si celor care m-au sustinut in ultima luna. Impreuna am demonstrat ca la Braila USL este o adevarata forta, iar impreuna putem sa avem rezultate impresionante care sa duca la dezvoltarea acestui oras”, a declarat deputatul Cristian Rizea.

In ceea ce priveste candidatii la Senat, PSD a obtinut un nou mandat in persoana lui Ion Rotaru, iar liberalul Boboc Catalin va schimba scaunul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, cu cel de senator in Parlamentul Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-