Published On: lun, Dec 3rd, 2012

Sub avertizare de cod galben, Braila a fost “pusa la pamant” de vanturi puternice

Share This
Tags

* Pentru ca vantul a suflat cu aproximativ 90 de kilometri pe ora, copacii au fost scosi din radacina * Cablurile companiilor de internet si de televiziune au fost rupte * Avertizarea de cod galben a fost valabila pana la ora 10 *

La Braila, iarna poarta o continua lupta cu toamna, daca ar fi sa ne luam dupa conditiile meteorologice din aceasta dimineata. Temperaturile scazute si vantul care a suflat puternic, impreuna cu ploaia care a cazut inca de aseara, au dat mari batai de cap brailenilor. Vantul a suflat cu aproximativ 90 de kilometri pe ora, iar unii copaci au fost scosi din radacina, chiar si stalpii de electricitate avand aceeasi soarta. Strazile orasului s-au umplut de cregile si frunzele pomilor, iar baltoacele care s-au format, au ajuns pe hainele trecatorilor, in momentul in care masinile treceau cu viteza.

“Cand m-am trezit de dimineata nu mi-a venit sa cred ce am vazut afara. Nici nu imi mai venea sa plec la serviciu. Vantul batea foarte tare, temperaturile erau scazute si de parca toate astea nu erau de ajuns, ploua continuu. Am fost stropita din cap pana in picioare de masinile care treceau nestingherite cu viteza prin baltoacele de pe strada. Am vazut si cabluri rupte si copaci scosi din radacina. A fost un haos la Braila in aceasta dimineata”, a declarat Florentina Ghiurca, o braileanca speriata de vremea de afara.

Si companiile de internet si televiziune au avut avut de suferit din cauza conditiilor meteorologice. Cablurile acestora au fost rupte, iar abonatii nu au mai putut beneficia de serviciile pentru care platesc o factura lunara.

* Bannerele candidatilor, smulse de vant *

Ne aflam in ultima saptamana de campanie electorala si se pare ca vremea este din ce in ce mai apriga si cu candidatii la fotoliul de parlamentar. Astfel se face ca, dupa zguduitura de pamant de sambata seara, cand s-a inregistrat un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter, a urma duminica noaptea ploaie si vant napraznic. In fata rafalelor puternice de vant nu au putut tine piept bannerele candidatilor braileni, unele dintre ele fiind practic smulse de pe stalpii de electricitate, ele atarnand pe strada. Zonele in care bannerele erau desprinse de pe stalpii de iluminat au fost: strada Scolilor la intersectia cu B-dul Dorobantilor, strada Grivita, strada Rahova, B-dul Independentei.

Cu toate ca bannerele ar fi trebui sa fie stranse, nici pana la orele pranzului acest lucru nu se intamplase. Se poate spune ca unora nu le pasa de ceea ce se intampla in oras.

Comentarii

comentariu

About the Author

-