Published On: mar, Dec 4th, 2012

Structurile Ministerului de Interne vor asigura paza si ordinea, alegerile parlamentare vor fi “bine pazite”

Share This
Tags

* Toate structurile teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor din Braila sunt pregatite sa asigure climatul de ordine publica in perioada campaniei electorale si alegerilor parlamentare din 9 decembrie *

In ziua alegerilor, 9 decembrie, un efectiv de 360 de politisti al Inspectoratul de Politie Judetean Braila vor asigura paza celor 133 de sectii de votare, din totalul de 281 de sectii, constituite la nivelul municipiului si judetului Braila. Celelalte sectii de votare vor fi asigurate de lucratori de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean, Sectorul Politiei de Frontiera, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dunarea”, Biroul Judetean de Politie Transporturi, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple si Oficiul Roman pentru Imigrari. Conform Planului de masuri pe perioada campaniei electorale si a alegerilor, care se aplica la nivelul tuturor unitatilor teritoriale de politie, se acorda atentie deosebita cooperarii cu celalate structuri de aplicare a legii, in sensul abordarii integrate de actiune pentru asigurarea ordinii si sigurantei in aceasta perioada. Dupa acest principiu, zilnic, peste 300 de politisti si lucratori de la celelalte structure teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor din Braila vor avea atributii, exclusiv, pe linia mentinerii ordinii si sigurantei publice in municipiu si judet. De asemenea, s-au mai constituit colective comune cu celelalte structuri teritoriale, constand in echipe pentru interventie si echipe de specialisti, care vor urmari, in special, verificarea, cercetarea si solutionarea, potrivit competentelor, a evenimentelor, incidentelor si a altor situatii care au sau pot avea legatura cu campania electorala ori cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat.

“Principalele obiective urmarite de fortele de ordine publica in cadrul acestei misiuni sunt paza sectiilor de votare, mentinerea ordinii si sigurantei publice si prevenirea unor evenimente negative, precum si aplicarea cu fermitate, corectitudine si echidistanta a prevederilor legale, atunci cand se constata incalcari ale legii”, a declarat inspector principal Jenel Sogor, purtator de cuvant al IJP Braila.

Reamintim ca Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, deruleaza, la nivel national, in perioada 9 noiembrie-  9 decembrie 2012, campania “Tu decizi! Voteaza legal!”. Aceasta campanie are ca scop informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-