Published On: joi, Dec 6th, 2012

Strainii cauta lucratori in agricultura, oferta impresionanta de locuri de munca in Europa in aceasta perioada

Share This
Tags

* La aceasta data sunt disponibile 151 de locuri de munca in Europa prin reteaua Eures, dintre care o treime sunt in Danemarca *

Danemarca are in aceasta perioada o oferta impresionanta de locuri de munca pentru romani. Dintre cele 151 de locuri in total, 100 sunt doar in Danemarca. Danezii cauta 100 de lucratori in agricultura mai precis lucratori care sa culeaga mazare. Plata se va face in functie de cantitatea recoltata. Se va plati 0.4-0.6 euro net/kg, in functie de impozitare. In Danemarca, cazarea se face in corturi aduse de lucratori sau in dormitoare; bucataria, toalete, dusuri, masini de spalat, TV sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrator/pe zi este 4-6 euro. Transportul dus-intors este in responsabilitatea lucratorului. Finlanda pune la dispozitie un poste de operator CNC pentru care salariul ajunge la proximativ 12 euro pe luna.

Irlanda are nevoie de un ionginer chimist pentru care este dispusa sa plateasca pana la 45 de mii de euro pe an.

Norvegia vine si ea cu o oferta bogata de locuri de munca in aceasta perioada punand la dispozitie 28 de posturi. Norvegienii au nevoie de operatori CNC, mecanici auto; inginer cai ferate drumuri sI poduri; inginer structural si lucratori agricoli. Pentru operatori CNC salariul pncepe de la 18 euro pe ora. Acelasi salariu este sI pentru mecanici auto. Inginerul de cai ferate, drumuri si poduri va primi 4000 de euro pe luna. Un salariu mai mare de 52.000 de euro pe luna este oferit pentru cel care ocupa postul de inginer structural. Slovacia cauta 10 tamplari care vor fi platiti cu 400-800 de euro pe luna. Slovenia are in continuare nevoie de un doctor ortopedie sI de un medic specialist psihiatrie. Pentru doctorul ortopedie se ofera un salariu de 5000 de euro pe luna. In Ungaria este cautat un casier valuta care va fi platit cu 1080000 Forint brut/ pe luna.

Conditii impuse de fiecare angajator in parte

Cei care vor sa acceze un loc de munca in strainatate prin programul Eures trebuie sa se informeze asupra conditiilor pe care le impune fiecare angajator pentru posturile oferite. Pentru angajatorii din diverse tari, cunoasterea limbii engleze este un punct esential.

Angajatorul finlandez cere experienta in domeniu si in lucrul cu obiecte grele si  abilitatea de a intelege termenii tehnici in limba engleza.

In Irlanda se cere cunoasterea limbii engleze, scris si vorbit fluent.

Pentru posturilede Consultant Monitorizare Sisteme IT din Polonia se cere cunoasterea limbii franceze la nivel minim B2 si cunoastere limbii poloneze la nivel elementar.

Slovacii cerc cunoasterea limbii slovace si germane.

Pentru doctorul ortopedie in Slovenia se cere experienta de peste 5 ani de zile si permis de conducere categoria B. Deasemena se cere cunoasterea limbii engleze foarte bine si limba slovena la nivel de baza.  Pentru medicul specialist psihiatrie se cere specializare in domeniu, cunostinte de baza word, excel si lucru cu baze de date. Este necesara cunoasterea limbii slovene foarte bine.

In Ungaria cerintele postului sunt absolvirea a 12 clase, cunostinte de operare calculator si cazierul curat. Se cere cunoasterea limbii maghiare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-