Published On: Soare, Dec 2nd, 2012

Spitalul “Sf.Pantelimon” se doteaza, mai multe camere de supraveghere vor impanzi Spitalul de Psihiatrie

Share This
Tags

* Vor fi instalate camere de luat vederi in fiecare salon din zona triaj * Masura a fost luata de conducere in urma scandalului din aceasta vara, in care un pacient a fost omorat in bataie de un supraveghetor *

La Spitalul de Psihiatrie “Sf Pantelimon” Braila a inceput montarea sistemului de supraveghere la compartimentul Triaj. In aceasta vara, un pacient a fost omorat in bataie de un supraveghetor in acest compartiment. Conducerea spitalului a decis sa monitorizeze video diferite puncte din compartimentul de triere a pacientilor, singurul din spital unde aparatura de supraveghere lipsea. Aceasta decizie are ca scop prevenirea aparitiei unor incidente in aceasta zona, considerata una cu risc scazut pana la producerea cumplitului eveniment.

“Este in curs de montare sistemul de supraveghere. Vor fi 7-8 camere in zona Triaj. Fiecare salon de acolo va avea camera de supraveghere, existand un text de lege care permite acest lucru. Acum se lucreaza la planul de amplasare a camerelor. In acest fel se va putea supraveghea activitatea cadrelor de acolo, pentru ca vreau sa vedem daca pacientii sunt tratati corespunzator, daca li se administreaza tratamentul si daca sunt supravegheati”, a declarat Florentin Craciun, managerul spitalului “Sf.Pantelimon”.

Reamintim ca in noaptea de 6 spre 7 august, pacientul Ionel Dragu, adus la Psihiatrie de la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Judetean, a fost batut cu bestialitate de supraveghetorul de serviciu Cornel Ghica. Nervos la culme dupa ce tanarul de 30 de ani, aflat in stare de agitatie desi primise tratament, l-a lovit cu un scaun in cap, supraveghetorul s-a razbunat intr-un mod brutal. Ramas singur cu pacientul, care fusese legat de pat pentru a se linisti, supraveghetorul a inceput sa il loveasca cu bastonul de cauciuc, mai ales in zona capului si a testiculelor, pana l-a lasat fara suflare. Pentru fapta comisa, supraveghetorul a ajuns in spatele gratiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-