Published On: vin, Dec 21st, 2012

Senatorul Ion Rotaru, ales secretar al Senatului

Share This
Tags

* Aceasta functie a revenit senatorului PSD de Braila, dupa ce mandatul trecut a detinut functia de presedinte al Comisiei de Sanatate *

Cei 176 de senatori nou-alesi  au votat miercuri noua conducere, presedintele Senatului fiind ales tot presedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a fost singura propunere pentru această functie, fiind votat cu 136 de voturi “pentru” si 29 de voturi “contra”, 11 senatori fiind absenti de la aceasta sedinta, printre care si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Noul Birou Permanent al Senatului a fost ales cu voturi 143 de voturi “pentru” si 22 “impotriva”, iar din noua conducere a Senatului va face parte si senatorul PSD, Ion Rotaru. Acesta a avansat astfel pe scara ierarhica a Senatului dupa ce in mandatul 2008-2012 a detinut functia de secretar al Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati pana in mai 2010, dupa care a preluat presedentia Comisiei de Sanatate. Primul contact al lui Ion Rotaru cu Senatul Romaniei a avut loc in septembrie 2008 cand la inlocuit in Camera Superioara pe Aurel Simionescu, ales in vara anului 2008 pentru prima data in functia de primar al municipiului Braila.

Desi pe ordinea de zi era trecuta si repartizarea in comisiile parlamentare si alegerea conducerii fiecareia, la propunerea senatorului PNL Puiu Hasotti, aceasta a fost amanata pentru sedinta de joi, incepand cu ora 11.00.

Comentarii

comentariu

About the Author

-