Published On: joi, Dec 20th, 2012

Scumpiri la inceput de an, energia electrica va costa mai mult

Share This
Tags

* Pretul energiei electrice creste la 1 ianuarie cu 10% * Cresc si costurile acceptate de ANRE si ajutorul la energia verde *

Majorarea pretului energiei electrice, la 1 ianuarie, va fi de 10%, intrucat pe langa cresterea de 6% determinata de recunoasterea unor costuri mai mari de productie de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei va avea impact pe factura si suplimentarea ajutorului acordat de stat producatorilor de energie regenerabila.

“Pentru o factura lunara medie de 40 de lei aferenta unui consum de 100 KWh, cresterea, la 1 ianuarie, va fi de 4 lei”, a declarat astazi, Emil Calota, vicepresedinte ANRE.

Anterior, ANRE a anuntat ca de la 1 ianuarie consumatorii de energie electrica in regim reglementat, respectiv populatia si institutiile publice, vor plati cu 6% mai mult intrucat autoritatea de reglementare recunoaste costuri mai mari pentru producatori. In plus, pretul final, achitat de consumatori, va include si majorarea sprijinului acordat producatorilor de energie regenerabila, prin sistemul certificatelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-