Published On: lun, Dec 10th, 2012

Schimbari majore la CET, termoficarea braileana este preluata de Necula

Share This
Tags

* Din data de 3 decembrie, fostul administratorul al societatii “Sanoterm Install”, Stanel Necula, a preluat conducerea companiei de termoficare Brailene *

Din 3 decembrie, operatorul local de termoficare are alt director. La o diferenta de 10 puncte fata de fostul director Petrisor Motoc, Stanel Necula, fostul viceprimar al municipiului, a fost numit de catre Consiliul de Administratie, director la SC CET SA. Asteptarile de la noul director din partea angajatilor sunt destul de mari, pe buna dreptate, daca luam in calcul neplata salariilor inca din vara.

“Noul director ne-a cerut un ragaz pentru a face o evaluare reala si apoi vom discuta si despre salariile restante. Ne descurcam foarte greu, avand in vedere faptul ca vin sarbatorile si nu avem niciun ban in buzunar. Am venit la munca si ne-am facut treaba in fiecare zi, dar nu se mai poate sa muncim pe degeaba. Avem si noi nevoie de bani”, a declarat liderul de sindicat Gheorghita Parlog.

Fost viceprimar, Stanel Necula a fost administratorul unei societati cu renume in comercializarea de centrale termice, “Sanoterm Install”. Numirea in aceasta functie a lui Stanel Necula ar putea avea consecinte grave asupra desfasurarii activitatii a operatorului local de termoficare, daca luam in calcul activitatile desfasurate de acesta, in perioada in care a fost viceprimar. Facem referire la faptul ca, nu de putine ori, Necula a incercat sa convinga proprietarii de apartamente sa renunte la contractele cu CET-ul, in favoarea achizitionarii de centrale termice, de la firma pe care o conducea.

* Cariera politica, cu suisuri si coborasuri *

Din 2008 si pana in 2010, Stanel Necula a ocupat functia de viceprimar al Brailei. La finele lui 2010, a luat decizia de a demisiona, actiune de care Consiliul Local Municipal a luat act in cadrul sedintei extraordinare din 10 ianuarie 2011. Fiind membru PDL, Necula a fost constrans de catre conducerea portocalie, pe fondul acuzei de insubordonare, sa-si paraseasca scaunul pe care l-a detinut la maneta administratiei locale. La scurt timp dupa excluderea din partid, in februarie 2011, Stanel Necula imbratisa ideile PNL.

Avand in vedere faptul ca intreaga cariera politica atarna de un fir de ata, nici afacerile nu ii mergeau bine. Astfel se face ca, in luna mai a anului 2010, Stanel Necula se confrunta cu mari probleme financiare, fiind vorba de datoriile imense pe care le inregistra firma pe care o administra, “Sanoterm Install”. Datoriile se ridicau la peste 1 milion de euro si oricat de mult s-a straduit sa aduca la liman afacerea, acest lucru nu s-a intamplat. La numai 10 ani de rezistat pe piata, “Sanoterm Install” isi declansa procedura de insolventa, falimentul fiind deja un lucru concret. La acea vreme, lichidarea activelor s-a facut fara nicun fel de probleme, instanta de judecata hotarand ca administratorul, in speta Stanel Necula, nu se face responsabil de situatia creata. Exact in ziua in care s-a emis hotararea, banca la care firma avea datorii a pus poprire pe leafa viceprimarului. In felul acesta, Necula a iesit basma curata din toata tarasenia, el argumentand ca vinovatii falimentului sunt diversi terti, care au tras tepe serioase si nu au platit la timp lucrarile pe care le-a facut “Sanoterm Install”.

Ramane de vazut daca Necula este compatibil cu functia in care a fost investit si daca acesta va putea scoate compania de termoficare din impasul in care se afla, iar angajatii isi vor primi salariile restante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-