Published On: mie, Dec 5th, 2012

Sanctiuni pentru lipsa cauciucurilor de iarna

Share This
Tags

*Politistii de la serviciul rutier Braila vor aplica sanctiuni drastice soferilor care sunt depistati in trafic cu autoturismul neechipat corespunzator * Conducatorilor auto prinsi pe picior gresit li se retrage certificatul de inmatriculare si li se aplica o amenda intre 630 si 1.470 lei *

Politistii de la Biroul Rutier Braila avertizeaza ca pentru neechiparea corespunzatoare a vehiculelor iarna se retrage certificatul de inmatriculare. Contravaloarea amenzii ce va fi aplicata soferilor prinsi pe picior gresit porneste de la 630 si poate ajunge la suma de 1.470 de lei. Acest lucru inseamna acordarea intre 9 si 21 puncte amenda.

Luand in calcul avertizarea meteo privind racirea accentuata a vremii, caderea de precipitatii sub forma de ninsoare si intensificari ale vântului, politistii le recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, sa reduca viteza de deplasare si sa evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depasirile pripite.

Oamenii legii atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci când se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, si autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

}oferii sunt sfatuiti sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic, iar din portbagaj nu trebuie sa lipseasca o lopata, perie sau matura, racleta, sac cu sare sau nisip si lanturile antiderapante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-