Published On: joi, Dec 6th, 2012

Respecta Braila prin proiecte concrete Fusea Marian Paul a inaugurat parculetul de copii

Share This
Tags

* Candidatul ARD in colegiul 1 la Camera Deputatilor sprijina sistemul educational dar si comunitatea in care candideza, prin intermediul unor proiecte bine definite *

Zeci de copii au participat miercuri la iaugurarea parculetului construit si donat municipalitatii de catre candidatul ARD in Colegiul 1 la Camera Deputatilor, Fusea Marian Paul.

“Am inaugurat locul de joaca pentru copii, de aici din zona Buzaului, intre strada Simion Barnutiu si Comunarzi. Este un cadou pentru cei mici, defapt este promisiunea pe care am facut-o cand am candidat pentru postul de consilier local iar oamenii pot vedea ca m-am tinut de cuvant. Am inaugurat acest loc de joaca pentru care m-am luptat ca sa se realizeze. Jucariile pe care le vedeti aici montate au fost cumparate de mine si donate comunitatii, am obtinut toate avizele necesare, din partea tuturor autoritatilor publice locale pentru a construi acest loc de joaca. Mai mult decat atat, in planul aprobat de Primarie este stipulata si consturirea a 60 de locuri de parcare”, a declarat Fusea Marian Paul.

Pe langa leaganele si jucariile aflate in parculet, copiii s-au bucurat de darurile primite din partea lui Mos Nicolae, constand in pixuri, carnetele, caciulite si fulare.

“Este o idee foarte buna. Nu era nimic aici. Dintr-un loc lasat de izbeliste acest tanar a oferit o oaza de relaxare copiilor si un spatiu ideal pentru noi parintii. Acum pot sa-mi las in siguranta fetita sa se joace. Eu doar o supraveghez de la balcon. Ii multumim tanarului Fusea Marian pentru aceasta surpriza care ne-a facut-o”, a declarat Ionica Marin, una din mamicile prezente la inaugurare.

*Fusea Marian Paul: „Este necesar un parteneriat intre Biserica si ONG-uri”

Refacerea sistemului educational si al valorilor acestuia este o prioritate pentru Fusea Marian Paul. Candidatul ARD crede intr-un parteneriat intre ONG-uri si Biserica care sa vina in ajutorul elevilor, dar si a parintilor.

Programele de tip „after school” atat de apreciate in tarile vest-europene si-ar putea gasi locul in Braila prin intermediul unor investitii si proiecte care sa le sprijine.

„In ultima saptamana de campanie am observat o noua problema care ar putea fi rezolvata foarte usor cu sprijinul Bisericii, al parlamentarilor, al ONG-urilor si al administratiilor locale. Am constatat ca oamenii doresc sa fie ajutati in cresterea copiilor lor si, mai ales, in crearea unui climat sanatos pentru supravegherea si educarea copiilor cu familii foarte ocupate sau separate din diferite motive. Acesti copii trebuie sa gaseasca un loc prielnic in care sa petreaca o parte din zi unde pot primi o masa calda, unde isi pot face temele si unde pot fi sfatuiti (cu alte cuvinte, un after-school). Sunt convins ca un astfel de loc poate fi creat de catre ONG-uri pe langa Biserica crestin-ortodoxa, catolica pe terenuri proprietate ale Bisercii sau ale administratiei locale. Aceasta masura poate fi foarte bine primita in special in zonele rurale unde infrastructura sau acest tip de investitii lipsesc cu desavarsire.

Acest proiect poate fi accesat prin banii europeni – Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 1 – dezvoltarea durabila a localitatilor sau prin banii proveniti din mediul de afaceri. Cu alte cuvinte, institutia bisericii vine in acest proiect cu educatorii, eventual terenul, iar ONG-urile cu educatori, cu proiectul si organizarea de strangere de fonduri de la diversi sponsori”, a declarat Fusea Marian Paul.

Candidatul ARD in Colegiul 1 la Camera Deputatilor a gasit astfel o soulutie pentru sprijinirea sistemului educational: „Practic, astfel rezolvam mai multe probleme dintr-o data: sprijinirea infrastructurii educationale (prin implicarea activa a Bisericii, a societatii civile, a administratiei locale si al mediului de afaceri se pot pune bazele unui lant de scoli foarte puternic), refacerea sistemului educational si al valorilor (copiii primesc de mici educatia si pregatirea de baza de care au nevoie) si refacerea morala a valorilor romanesti prin invatamantul bisericesc de la sate si orase propovaduit foarte mult in operele lui Creanga sau Arghezi care a dat roade foarte bune”.

In concluzie, Fusea Marian Paul propune o idee simpla executata intr-un parteneriat in care Biserica Crestin Ortodoxa Romana este axul principal si poate sprijini familiile si copiii in educatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-