Published On: Soare, Dec 16th, 2012

Referitor la redistribuirea parlamentarilor GBS: ”Ma simt neindreptatit, oamenii nostri au votat ceva si s-au trezit ca au mai luat si altii pe langa”

Share This
Tags

* Este parerea Presedintelui PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu * Acesta considera redistribuirea locurilor in parlament o masura neconstitutionala *

Gheorghe Bunea Stancu a vorbit recent despre rezultatul alegerilor din 9 decembrie si marirea numarului de parlamentari in urma redistribuirilor. Liderul PSD Braila s-a aratat nemultumit de faptul ca Alexandru Nazare (deputat ARD pe Colegiul 2), Marioara Nistor (deputat PPDD pe Colegiul 3) si Mihai Danut (senator PPDD pe Colegiul 2) au obtinut locuri in Parlamentul României, in ciuda scorului lor mult mai mic decât cel al candidatilor USL. Potrivit social democratului o astfel de masura care a permis marirea numarului de parlamentari prin intermediul “unei legi strâmbe” ar fi trebuit declarata neconstitutionala inainte de alegeri.

“Pentru noi nu este bine. Eu ma simt nedreptatit pentru ca oamenii nostri au câstigat toti cu peste 60% si ne trezim ca din 7 parlamentari acum avem 10. Am citit de dimineata parerea domnului Predescu de la Curtea Constitutionala care spunea ca cei care au venit din redistribuire nu ar trebui sa ocupe scaunul de parlamentar, considerând-o neconstitutionala si facând afirmatia ca nu asta este vointa poporului. In ceea ce ma priveste, daca o iau pe o logica simpla, cred ca are dreptate. Am sa va dau un exemplu: Dragomir Marian a câstigat cu 65% in Colegiul 3 de deputati. In urma jocului unei legi strâmbe a mai aparut inca un deputat care vine cu 19% – 20%. Acum au inceput sa vina oameni sa ne intrebe ca ei au votat intr-un fel si se trezesc cu doi deputati. Sunt intrebri la care sincer nu prea am raspuns pentru ca, intre ei, ca si parlamentari, trebuie sa existe un tratament egal. Nu cred ca cea care a câstigat Colegiul 3 reprezinta o treime sau mai putin de o treime din votul in Parlamentul României. Pâna la urma, dupa numarul de voturi si dupa vointa poporului ar trebui sa judecam lucrurile”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

In ciuda nemultumirilor legate de redistribuire, seful PSD Braila a tinut totusi sa se declare multumit de scorul mare obtinut de catre candidatii USL din judetul nostru si de cel al USL-ului la nivel national in cadrul alegerilor parlamentare. “Daca USL-ul a câstigat in 25 de judete si Braila este unul dintre ele, nu a ramas decât sa ne felicitam. Daca Timisul a luat 13 din 14, daca Bihorul a luat 8 din 10, daca Brasovul a luat toate colegiile – singurul din Ardeal de altfel -, inseamna ca avem suficiente motive sa ne bucuram. Problema este cu functiile nationale. Noi nu putem decât sa facem recomandari. Nu putem sa facem numiri de ministri, de secretari de stat si asa mai departe”, a precizat presedintele PSD Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-