Published On: vin, Dec 28th, 2012

Recomandari ale specialistilor in sanatate publica pentru Sarbatorile de Iarna

Share This
Tags

* Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii fac o serie de recomandari privind expunerea la frig, dar si referitor la consumul de alimente in perioada Sarbatorilor de Iarna *

Astfel, având in vedere preocuparea MS pentru mentinerea unei bune stari de sanatate a populatiei, in aceasta perioada este recomandat consumul moderat de alimente traditionale pe baza de carne de porc, mai ales a celor cu continut ridicat de grasimi si preparate termic, prin prajire. Carnea si preparatele din carne de porc trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor, iar alimentatia trebuie sa fie diversificata si sa cuprinda cereale, legume, fructe si produse lactate. Se recomanda de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool. In ceea ce priveste expunerea la frig, in special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate in aer liber, se recomanda folosirea mijloacelor de protectie adecvate (caciuli, manusi, fulere, imbracaminte corespunzatoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane sa se deplaseze periodic in locuri incalzite. Hidratarea trebuie facuta cu lichide calde, fara continut de alcool.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-