Published On: joi, Dec 20th, 2012

Programul Erasmus a fost salvat, vor fi finantate aproximativ 280.000 de burse Erasmus

Share This
Tags

* Uniunea Europeana va finata si in anul universitar 2013- 2014 bursele Erasmus dupa ce a reusit sa evite criza de finantare ce ameninta programul *

Parlamentul European au reusit sa evite o criza de finantare care ameninta programul Erasmus, in urma incheierii unui acord de ultim moment care a permis Uniunii Europene sa acopere un deficit in bugetul pentru 2012 si  inlature incertitudinile cu privire la finanatarea pentru 2013.

Comisia va fi in masura furnizeze aproximativ 280.000 de burse de studii Erasmus in anul universitar 2013-2014.

Rezultatul negocierilor a fost salutat de ctre Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret. „Ma bucura faptul ca statele membre si parlamentarii au ajuns la un acord care este un stimulent considerabil pentru studentii Erasmus si alti beneficiari ai programelor noastre. Acesta este un semnal pozitiv ca Europa este hotar@ta sa investeasca in educatie si competente”

Acordul aprobat pe 12 decembrie in mod oficial de Parlamentul European, sterge un deficit in valoare de 180 de milioane EUR din bugetul pentru 2012 aferent programului de invatare pe tot parcursul vietii. Din acest total, suma corespunzatoare programului Erasmus era de aproximativ 90 de milioane EUR.

De la intrarea in vigoare a acordului, Comisia poate transfera fondurile necesare catre agentiile nationale care sunt responsabile cu derularea programului Erasmus in statele membre. Agentiile vor debloca apoi fondurile pentru beneficiarii programului, inclusiv pentru universitatile si colegiile de origine care platesc lunar bursele catre studenti.

Parlamentul European si Consiliul au ajuns, de asemenea, la un acord privind bugetul UE pentru anul 2013 care aduce aproximativ 500 de milioane EUR pentru programul Erasmus si 1 015 milioane EUR pentru intregul Program de invatare pe tot parcursul vietii.

Erasmus reprezinta peste 40 % din bugetul programului de invatare pe tot parcursul vietii. Aproape 90 % din bugetul Erasmus este investit in componentele de mobilitate a studentilor si a personalului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-